Life

Cum l-a afectat pandemia pe Chef Foa. Juratul de la Masterchef, nevoit aproape să o ia de la zero: „Au fost doi ani foarte plini”

Și chef Foa a fost afectat de pandemie! Juratul de la Mastechef, concursul culinar de la PRO TV, a povestit cum s-a reinventat în ultimii doi ani, fiind nevoit să o ia de la zero.
28.02.2022 | 12:36
Cum la afectat pandemia pe Chef Foa Juratul de la Masterchef nevoit aproape sa o ia de la zero Au fost doi ani foarte plini
Chef Foa, jurat la Masterchef. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Sectorul serviciilor a fost unul dintre cele mai afectate pe perioada pandemiei în România, dar și în lume. Hotelurile și restaurantele au avut de pierdut din cauza restricțiilor, în lupta cu virusul nemilos care a îngenuncheat întreaga planetă.

Chef Foa de la Masterchef, nevoit să se reinventeze în pandemie

Chef Foa, Florin Scripca pe numele din buletin, a povestit în ce fel l-a afectat pe el nebunia ultimilor doi ani. Unul din inițiatorii și promotorii conceptului de street-food a reușit să se redreseze.

ADVERTISEMENT

Acesta a vorbit într-un interviu despre lucrurile pe care le-a câștigat, despre nevoia de reinventare a bucătarilor într-o perioadă în care segmentul de delivery a funcționat foarte bine.

„Au fost doi ani foarte plini. Am fost nevoiți să ne mobilizăm, să schimbăm lucruri, să găsim strategii noi. Practic, să ne reinventăm pe anumite planuri, fără să ne abatem, totuși, de la conceptul care ne-a consacrat.

ADVERTISEMENT

Cea mai dificilă perioadă a fost cea de lockdown total. Atunci am încheiat parteneriate cu agregatori și astfel am rămas activi, chiar dacă era imposibil să compensăm cei 11.000 de clienți pe care îi serveam zilnic, înainte de pandemie, la restaurante”, a mărturisit Florin, alias chef Foa, pentru revista Viva!.

Chiar dacă a fost o perioadă grea, de reorganizare pe toate planurile, Foa a reușit să restaurante noi. Unul a ”răsărit” în Edenland Park, iar alte două la niște școli private în București și Cluj Napoca.

ADVERTISEMENT

Concurenții noului sezon al show-ului culinar l-au impresionat

Puțini știu că chef Foa a fost unul dintre bucătarii care s-a implicat și în fenomenul UNTOLD, realizând catering-ul pentru staff și artiști. În cadrul interviului, acesta a vorbit și despre emisiunea Masterchef, show în care s-au petrecut tot felul de lucruri, unele dintre ele de-a dreptul emoționante chiar și pentru jurați.

„S-au întâmplat multe lucruri care m-au emoționat și impresionat în același timp. Preparate care m-au impresionat, tehnici surprinzătoare la concurenți… Am învățat și eu câte ceva de la ei. Îmi place să cred că învăț din orice experiență pe care o am”, a adăugat Chef Foa.

ADVERTISEMENT