Sectorul serviciilor a fost unul dintre cele mai afectate pe perioada pandemiei în România, dar și în lume. Hotelurile și restaurantele au avut de pierdut din cauza restricțiilor, în lupta cu virusul nemilos care a îngenuncheat întreaga planetă.
Chef Foa, Florin Scripca pe numele din buletin, a povestit în ce fel l-a afectat pe el nebunia ultimilor doi ani. Unul din inițiatorii și promotorii conceptului de street-food a reușit să se redreseze.
Acesta a vorbit într-un interviu despre lucrurile pe care le-a câștigat, despre nevoia de reinventare a bucătarilor într-o perioadă în care segmentul de delivery a funcționat foarte bine.
„Au fost doi ani foarte plini. Am fost nevoiți să ne mobilizăm, să schimbăm lucruri, să găsim strategii noi. Practic, să ne reinventăm pe anumite planuri, fără să ne abatem, totuși, de la conceptul care ne-a consacrat.
Cea mai dificilă perioadă a fost cea de lockdown total. Atunci am încheiat parteneriate cu agregatori și astfel am rămas activi, chiar dacă era imposibil să compensăm cei 11.000 de clienți pe care îi serveam zilnic, înainte de pandemie, la restaurante”, a mărturisit Florin, alias chef Foa, pentru revista Viva!.
Chiar dacă a fost o perioadă grea, de reorganizare pe toate planurile, Foa a reușit să restaurante noi. Unul a ”răsărit” în Edenland Park, iar alte două la niște școli private în București și Cluj Napoca.
Puțini știu că chef Foa a fost unul dintre bucătarii care s-a implicat și în fenomenul UNTOLD, realizând catering-ul pentru staff și artiști. În cadrul interviului, acesta a vorbit și despre emisiunea Masterchef, show în care s-au petrecut tot felul de lucruri, unele dintre ele de-a dreptul emoționante chiar și pentru jurați.
„S-au întâmplat multe lucruri care m-au emoționat și impresionat în același timp. Preparate care m-au impresionat, tehnici surprinzătoare la concurenți… Am învățat și eu câte ceva de la ei. Îmi place să cred că învăț din orice experiență pe care o am”, a adăugat Chef Foa.