Life

Cum ne poate îmbolnăvi consumul de pește. În ce condiții devine periculoasă această carne. Poate provoca chiar și deces

Consumul de pește are un aport mare de proteine și acizi grași Omega 3 pentru organism, însă unii specialiștii susțin că această carne poate deveni extrem de periculoasă.
23.11.2023 | 09:12
Cum ne poate imbolnavi consumul de peste In ce conditii devine periculoasa aceasta carne Poate provoca chiar si deces
Consumul de pește poate deveni periculos pentru organism/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Carnea de pește are multe beneficii, dar pe cât de sănătoasă poate părea, pe atât de periculoasă poate deveni în anumite condiții. Medicul Virgil Stroescu a făcut dezvăluiri șocante și a explicat de ce consumul de pește ne poate îmbolnăvi grav. În cel mai rău caz, poate duce la moartea persoanei respective.

Cum ne poate îmbolnăvi consumul de pește

Multe persoane aleg să consume pește, pentru că aduce organismului un aport de proteine şi acizi graşi Omega 3, menține inima sănătoasă și reduce nivelul de colesterol. Totuși, carnea de pește poate deveni toxică uneori, ținând cont că anumite sortimente de peşte conțin cantităţi mari de mercur.

ADVERTISEMENT

Recent, doctorul Virgil Stroescu a dezvăluit faptul că o toxiinfecție alimentară provocată de consumul de pește poate deveni chiar mortală. Specialistul a făcut declarații șocante, după ce 142 de pacienți au fost internați la spitalul din Murgeni. Patru dintre ei au decedat în urma stopului cardio-respirator.

Microbii și toxinele atacă organismul

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor. Prin urmare, din două părți este lovit omul.

ADVERTISEMENT

Se cam moare de la toxiinfecții. Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. În consecință omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții.”, a explicat medicul Virgil Stroescu, la Antena 3 CNN.

Specialistul a mai adăugat faptul că această carne de pește poate da o toxiinfecție puternică. De regulă, aceste toxiinfecții se produc mai des la copii, atunci când merg în tabere sau excursii. Din nefericire, se poate ajunge și la deces în unele cazuri.

ADVERTISEMENT

Deoarece este un mediu de cultură. Carnea este un mediu de cultură. La consumul de pește se întâmplă destul de des să se întâmple toxiinfecții. În mod normal, când apar toxiinfecții nu verifică nimeni produsele. Asemenea toxiinfecții alimentare se mai întâmplă la copii în excursii, în stațiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate părțile”, a spus Virgil Stroescu.

La ce perioadă poate apărea toxiinfecția

Toxiinfecția alimentară se poate întâmpla oricui care a consumat mâncare contaminată. Deși unii se recuperează de la sine, alții se pot îmbolnăvi grav. Cele mai expuse persoane sunt femeile însărcinate, cele peste 65 de ani sau cele care au un sistem imunitar slăbit. De asemenea, și copiii sunt expuși riscului de a se îmbolnăvi destul de rapid.

ADVERTISEMENT

De obicei, dacă un aliment este contaminat, înseamnă că are în compoziție un microorganism patogen, cum ar fi o ciupercă, un parazit sau chiar un virus. Corpul reacționează prin încercarea de a elimina toxinele, prin diaree, vărsături sau febră. Simptomele intoxicațiilor alimentare apar la scurt timp și este necesară consultarea unui medic specialist.

ADVERTISEMENT