Life

Cum poate fi păstrat laptele proaspăt mai mult timp. Trucul eficient te ajută să-l consumi după mai multe zile

Ce poți face pentru a ține laptele proaspăt o vreme cât mai îndelungată. Sfatul prețios care îți este de un real ajutor.
17.12.2022 | 13:00
Cum poate fi pastrat laptele proaspat mai mult timp Trucul eficient te ajuta sal consumi dupa mai multe zile
Ce poți face pentru a ține laptele proaspăt o vreme cât mai îndelungată. Sfatul prețios care îți este de un real ajutor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum poate fi păstrat laptele proaspăt mai mult timp. Trucul eficient te ajută să-l consumi după mai multe zile, chiar și după ce sticla a fost deschisă. Riscul de alterare ridicat nu va mai fi o problemă de acum înainte.

Ce poți face pentru a ține laptele proaspăt o vreme cât mai îndelungată. Sfatul prețios care îți este de un real ajutor

Laptele este un produs care nu lipsește din niciun frigider și care poate fi folosit la numeroase preparate culinare, în special deserturi. Dacă nu știi cum să îl depozitezi corect se poate strica în numai câteva zile.

ADVERTISEMENT

Pentru a păstra laptele cât mai mult timp există un truc eficient care are legătură cu un praf de sare. Acest aliment prelungește valabilitatea produsului și te va ajuta să nu irosești alimentul.

Mai exact, după ce ai deschis cutia adaugă un praf de sare, care are rolul de a dubla timpul de păstrare. În plus, acest produs poate întrerupe creșterea bateriilor pentru că este un antimicrobian.

ADVERTISEMENT

Sfaturi utile pentru păstrarea laptelui

Laptele trebuie păstrat între 0°C și 4°C în partea cea mai rece a frigiderului. Specialiștii ne sfătuiesc să nu-l păstrăm pe ușa aparatului sau aproape de alimente care elimină mirosuri foarte puternice și persistente.

În general, produsul are un termen de valabilitate de maxim 3 zile de la deschidere. În cazul în care sticla nu a fost deschisă, se păstrează la temperatura camerei, asta și dacă este vorba de lapte sterilizat UHT.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după ce sticla a fost desigilată laptele se ține cel mai bine la frigider și în felul acesta nu se va acri foarte repede.

Mai mult decât atât, laptele trebuie păstrat în cutia originală, în caz contrat riscul de a se strica va crește și mai mult.

ADVERTISEMENT

În cazul celui pasteurizat, trebuie să ținem cont că se păstrează la frigider, iar data de expirare este în general între 15 și 20 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: