Life

De ce nu e bine să răcești complet alimentele înainte să le pui în frigider. Mulți români nu știu că e o greșeală uriașă

Motivul pentru care alimentele nu se bagă la frigider când sunt pe deplin răcite. E o eroare pe care o face multă lume.
17.12.2022 | 10:05
De ce nu e bine sa racesti complet alimentele inainte sa le pui in frigider Multi romani nu stiu ca e o greseala uriasa
Motivul pentru care alimentele nu se bagă la frigider când sunt pe deplin reci. E o eroare pe care o face multă lume. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să răcești complet alimentele înainte să le pui la frigider. Mulți români nu știu că e o greșeală uriașă și există un risc foarte mare ca produsele gătite să se strice într-o perioadă mult mai scurtă.

Motivul pentru care alimentele nu se bagă la frigider când sunt pe deplin reci. E o eroare pe care o face multă lume

Foarte multă lume știe că preparatele culinare se bagă la frigider doar atunci când sunt complet răcite, însă specialiștii ne atrag atenția că este o mare greșeală. Lăsarea alimentelor la temperatura camerei reprezintă un risc microbiologic foarte mare.

ADVERTISEMENT

Frigiderele moderne din ziua de azi își reglează temperatura într-un timp extrem de scurt în momentul în care un produs cald ridică valoarea din interior. Asta înseamnă că mâncarea proaspăt gătită poate fi păstrată la rece înainte de a fi pe deplin rece.

Cu toate acestea, nu toate produsele alimentare se țin la frigider. Fructele și legumele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, deși avem tendința să le băgăm la rece imediat ce am venit cu ele de la supermarket.

ADVERTISEMENT

 Ce alimente nu se păstrează în frigider

Cartoful este una dintre legumele care nu se păstrează la frigider pentru că se poate strica din cauza conținutului de amidon. În plus, frigul din interiorul electrocasnicului modifică textura și gustul produsului.

O altă legumă pe care obișnuim să o ținem la rece, însă specialiștii ne atrag atenția că facem o mare greșeală, este și ardeiul gras. Aceștia își pierd prospețimea când sunt păstrați la frigider, la fel fiind și cazul fructelor exotice.

ADVERTISEMENT

Bananele, mango, papaya și alte fructe tropicale se păstrează cel mai bine la temperatura camerei. De asemenea, kepchup-ul, muștarul, oțetul balsamic sau sosurile dulci, acrișoare și picante pot fi păstrate cu mare ușurință într-un dulap de bucătărie.

Ciocolata nu se ține la frigider pentru că absoarbe alte parfumuri și umezeala din interior care o face să aibă un strat alb deasupra. Asta înseamnă că zahărul a ieșit la suprafață.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialiștii ne atrag atenția asupra untului, care deși face parte din categoria lactatelor, trebuie ținut la temperatura camerei datorită grăsimii pe care o conține. Poate fi păstrat în bucătărie câteva zile bune.

ADVERTISEMENT
Tags: