Life

De ce trebuie să ții folia alimentară la frigider. Trucul pe care puțini îl știu

Folia alimentară este un produs pe care trebuie să îl avem neapărat în casă. Nu se știe niciodată când trebuie să acoperi anumite alimente, sau să împachetezi un sandwich.
16.12.2022 | 15:06
De ce trebuie sa tii folia alimentara la frigider Trucul pe care putini il stiu
Ce se întâmplă dacă pui folia alimentară de plastic la frigider. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Pe cât de necesară este folia alimentară, pe atât de multe sunt cazuri în care aceasta ne poate da bătăi de cap.

Ce se întâmplă cu folia alimentară dacă o vei ține la frigider

Mai exact, uneori, când ne grăbim și trebuie neapărat să acoperim anumite alimente, riscă să rupem folia, sau să o încurcăm.

ADVERTISEMENT

Poate dăm vina pe producător, sau poate noi am fost de vină, cert este că lucrurile ar putea fi mai ușoare dacă pur și simplu am ține folia la frigider.

Ce efecte are o temperatură scăzută asupra foliei alimentare de plastic? Atunci când folia alimentară stă la frigider, ea va fi umedă, drept urmare, va putea fi desfăcută într-un mod mult mai ușor.

ADVERTISEMENT

O vom putem manevra altfel și de asemenea, ne va fi și mai simplu să acoperim preparatele pe care le avem în casă, precum salate, legume, sau carne.

Ce altceva putem să facem cu folia de plastic? La fel ca și alte produse din comerț, sau ingrediente minune, și ea are nunumărate întrebuințări.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că poți acoperi alimentele pe care vrei să le depozitezi, evitând astfel ca mirosul să se împrăștie în frigider, folia de plastic reușește să păstreze și aroma preparatelor respective.

Spre exemplu, știai că dacă pui o felie de pizza într-o folie alimentară de plastic și o consumi mai târziu, aceasta nu își va pierde aroma și nici textura?

ADVERTISEMENT

Trucuri în care poți utiliza folia alimentară

De asemenea, folia alimentară o mai poți utiliza pentru a depozita diverse alimente la congelator. Să nu îți fie teamă să înfășori în folie brânzeturi sau mezeluri și să le congelezi.

Din contră, acestea se vor menține proaspete și le poți consuma fix atunci când ai poftă. Și carnea rezistă la congelator dacă este acoperită în folie alimentară de plastic, chiar și câteva luni, așa că ai un motiv în plus să apelezi la ea.

Folia de plastic mai poate fi utilizată pentru protejarea recipientelor de șampon, sau de creme. Mai exact, dacă ți-e teamă ca nu cumva să pierzi conținutul prin bagaj, înfoliază bine fiecare recipient în parte.

Mai poți să folosești folia alimentară și pentru a-ți proteja bagajul de cală, înainte de a zbura cu avionul. Când este pusă strat peste strat, aceasta devine extrem de puternică, iar în acest mod, bagajul tău nu riscă să se deschidă sau să fie afectat în timpul transportului.

Cu folia alimentară poți să coci și un avocado în casă, într-o perioadă mai scurtă de timp.

ADVERTISEMENT
Tags: