News

Cum pot ajunge șoferii la un consum mai mic de benzină. Cu cât trebuie să alimentezi, de fapt, mașina

Specialiștii explică cum pot ajunge șoferii la un consum mai mic de benzină. Care este secretul unei alimentări corespunzătoare.
20.08.2023 | 15:00
Cum pot ajunge soferii la un consum mai mic de benzina Cu cat trebuie sa alimentezi de fapt masina
Sfat extrem de important: cum pot ajunge șoferii la un consum mai mic de benzină, cât trebuie să alimentezi. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum pot ajunge șoferii la un consum mai mic de benzină sau motorină? Iată o întrebare extrem de frecventă, mai ales acum, într-o perioadă în care prețurile la carburanți sunt din ce în ce mai mari.

Sfat extrem de important: cum pot ajunge șoferii la un consum mai mic de benzină, cât trebuie să alimentezi

Într-un prezent nu tocmai roz pentru șoferi, în care combustibilii se scumpesc săptămână de săptămână, majoritatea șoferilor români se întreabă cum pot reduce consumul de carburant al propriei mașinii?

ADVERTISEMENT

Cum criza economică este și ea accentuată, economisirea de combustibil și, implicit, de bani, trebuie să devină o preocupare permanentă a tuturor românilor, indiferent că au o mașină cu motor pe benzină sau diesel.

De cantitatea de combustibil din rezervor este legat strâns consumul pe care îl avem în trafic. Astfel, e importantă să acordăm o atenție sporită atunci când umplem rezervorul mașinii.

ADVERTISEMENT

Pentru a economisi combustibil e important, ca în viață de altfel, să nu mergem spre două extreme. Mai exact, nu trebuie nici să ”trăim” la limită, cu ledul de atenționare mereu aprins și nici să fim prea precauți, și să avem rezervorul plin la maxim tot timpul.

În special la oraș, putem economisi combustibil foarte ușor. Astfel, dată fiind ”oprirea-pornirea” repetată a mașinii, rezervorul ar trebui să fie aproximativ pe jumătate plin cât mai des posibil.

ADVERTISEMENT

E recomandat să umplem rezervorul în momentul în care indicatorul este la aproximativ un sfert sau la 20-25% din capacitatea totală. În aceste condiții, dacă nu circuli cu becul mereu aprins, eviți oxidare și ruginirea rezervorului.

Cu o cantitate suficientă în rezervor, pompa de combustibil, circuitul și motorul sunt protejate de cantitatea proporțional mare de poluanți. Aceștia s-ar putea acumula în cantitatea mică de combustibil prezentă în rezervor, notează ziare.com.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă când circulăm mereu cu rezervorul plin

Există mulți șoferi precauți la extrem. Aceștia vor să fie siguri că nu au probleme și circulă mereu cu rezervorul plin. Ei bine, nu e deloc recomandat acesta lucru. Atunci când circulăm frecvent cu rezervorul plin, dublul greutății combustibilului transportat se reflectă în consumul mașinii.

Specialiștii mai spun că, pentru a reduce consumul mașinii noastre este indicat să scoatem din habitaclu și din portbagaj orice obiect greu. Un rezervor pe jumătate plin este ideal din punct de vedere al economiei pentru a vă deplasa prin oraș.

ADVERTISEMENT