Life

Cum poți afla dacă îți este ascultat telefonul. Semnele care indică o problemă

Îți este teamă cumva că telefonul tău este ascultat? Există câteva semne esențiale care îți pot confirma sau nu acest lucru.
14.01.2023 | 08:55
Cum poti afla daca iti este ascultat telefonul Semnele care indica o problema
Cum poți afla dacă îți este ascultat telefonul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tehnologia a tot evoluat în ultimii ani de zile, așa că acum este foarte ușor să avem acces la dispozitivele altor persoane.

Cum afli dacă telefonul tău este ascultat de la distanță

Există nenumărate aplicații prin care putem să urmărim telefonul cuiva și de asemenea, există și aplicații prin care apelurile noastre pot fi ascultate.

ADVERTISEMENT

Cum ne dăm seama însă de acest lucru în cazul în care noi nu am instalat niciun program în acest sens? Există câteva semne importante care ne spun exact ce trebuie să știm.

Primul dintre ele și cel mai sesizabil îl reprezintă sunetele ciudate din timpul apelurilor. Mai exact, dacă auzi voci la distanță, sau anumite sunete, ori click-uri, atunci când efectuezi un apel, acest lucru nu este normal într-o rețea atât de modernă.

ADVERTISEMENT

Astfel, există o posibilitate ca telefonul tău să fie ascultat.

Un alt lucru care trebuie să îți trezească semne de întrebare este cel referitor la baterie. Dacă întreaga capacitate a bateriei telefonului tău scade inexplicabil, ar fi șanse ca telefonul tău să fie ascultat.

Semnele care îți spun că ai telefonul ascultat

Orice telefon inteligent care este ascultat va utiliza o mare parte din baterie, drept urmare, se va descărca mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Un alt semn care îți spune că telefonul tău este ascultat este momentul în care acesta afișează activitate deși nu este utilizat. Mai exact, ecranul telefonului se aprinde și emite anumite zgomote, ori ajunge să se repornească fără niciun motiv.

O atenție sporită și la modul în care închizi telefonul nu ar strica deloc. Dacă până acum, telefonul tău se închidea destul de repede, iar acum acest lucru durează mai mult, există șanse ca el să trimită date către un dispozitiv terț.

ADVERTISEMENT

Și temperatura bateriei este importantă. În cazul în care telefonul este cald, deși nu este utilizat, este din nou posibil ca acesta să transmită date către un alt dispozitiv care este conectat, fără ca măcar să ne dăm seama.

Un alt lucru ciudat este cel în care primești mesaje ciudate care conțin fie simboluri, fie numere aleatorii. Cei de la ilovesamsung.ro scriu că dacă acest lucru se întâmplă des, atunci telefonul tău ar putea să fie urmărit.

Cum poate fi ascultat un telefon mobil de la distanță

Și creșterea utilizării datelor ar trebui să îți dea de gândit. Dacă vezi o modificare în acest sens, ar fi bine să îți verifici de două ori telefonul.

Și totuși cum se poate asculta un telefon de la distanță? Există nenumărate software-uri care permit acest lucru, într-un mod cât se poate de simplu.

Se instalează foarte ușor în telefon și sunt aproape invizibile, așa că din acest motiv, mulți utilizatori nici măcar nu știu că sunt urmăriți.

Pe lângă faptul că software-ul permite ascultarea apelurilor, acesta permite urmăritorului să activeze microfonul de la distanță și de asemenea, să aibă acces la istoricul apelurilor, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT