Life

Cum poți cultiva usturoi la tine în apartament, chiar pe pervaz. Secretul grădinarilor cu experiență

Știai că poți crește usturoi la tine acasă, pe terasă? Pontul utilizat numai de grădinarii care au deprinderi în domeniu.
12.11.2023 | 18:15
Cum poti cultiva usturoi la tine in apartament chiar pe pervaz Secretul gradinarilor cu experienta
Știai că poți crește usturoi la tine acasă, pe terasă? Pontul utilizat numai de grădinarii care au deprinderi în domeniu. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum poți cultiva usturoi la tine în apartament, chiar pe pervaz. Secretul grădinarilor cu experiență. De acum înainte nu vei mai cumpăra legume de la magazin și vei economisi bani, numai buni pentru alte pasiuni.

Știai că poți crește usturoi la tine acasă, pe terasă? Pontul utilizat numai de grădinarii care au deprinderi în domeniu

Știai că poți crește usturoi la tine acasă, pe terasă? Pontul utilizat numai de grădinarii care au deprinderi în domeniu. Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să cunoști despre procesul acesta care nu este deloc complicat.

ADVERTISEMENT

Leguma poate fi cultivată ca orice plantă de apartament. Tot ce trebuie să faci este să ai puțină răbdare și o căpățână cu căței de usturoi sănătoși. E foarte important să fie aleși numai cei potriviți pentru acest procedeu.

Pregătește un vas din sticlă transparentă care îți oferă libertatea să urmărești germinarea plantei. Se pune căpățâna în recipient cu capătul ascuțit orientat în sus. Se umple vasul cu apă călduță cât să acopere fundul căpățânii de usturoi.

ADVERTISEMENT

Căpățâna nu se scufundă de tot în lichid pentru că în caz contrar cățeii de usturoi vor muri. Recipientul se lasă într-un loc însorit pentru o săptămână. În momentul în care vârfurile cățeilor de usturoi își schimbă culoarea și devin maronii bolul trebuie să se mute.

De această dată vasul trebuie să se așeze într-un loc întunecat, departe de lumina directă a soarelui. Se păstrează în această poziție timp de 2 zile. Frunzele de usturoi se recoltează atunci când ating o înălțime de cel puțin 8 cm.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne transmit să folosim o foarfecă pentru acest proces. De asemenea, este foarte important să se recolteze numai cantitatea necesară pentru preparatele culinare pe care le pregătești atunci în bucătărie.

Care sunt beneficiile consumului de usturoi

Consumul de usturoi are numeroase beneficii în organism. Doctorii recomandă leguma indiferent de sezon, dar mai ales în cel rece pentru că are rolul de a combate eficient afecțiunile tractului respirator și fortifică imunitatea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, combate infecțiile pentru că este considerat un antibiotic natural datorită proprietăților sale antibacteriene date de alicină. Distruge patogenii și împiedică înmulțirea acestora și scade tensiunea arterială.

Totodată, reduce nivelul de colesterol și protejează inima. Usturoiul îmbunătățește funcția digestivă, menține sănătatea pielii și previne căderea părului, fiind folosit adesea în diverse șampoane și măști de păr.

ADVERTISEMENT
Tags: