Life

Cum să crești cei mai gustoși pepeni. Secretul grădinarilor pricepuți

Cum să crești cei mai gustoși pepeni. Acesta este secretul celor mai pricepuți grădinari din lume! Ce trebuie să faci, de fapt.
06.06.2023 | 19:45
Cum sa cresti cei mai gustosi pepeni Secretul gradinarilor priceputi
Secretul pepenilor. Cum trebuie să ai grijă de ei, de fapt. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți să grăiești cei mai gustoși pepeni. În curând o să fie sezonul lor și toată lumea vrea să mănânce pepeni foarte dulci. Iată secretul celor mai pricepuți grădinari pentru a-i avea și tu acasă la tine.

Secretul pepenilor. Cum trebuie să ai grijă de ei, de fapt

Cel mai important lucru în ceea ce privește pepenii este udarea solului în care aceștia cresc. Secretul este că acesta trebuie umezit din abundență, dar nu foarte des.

ADVERTISEMENT

Pepenii ar fi bine să fie udați doar dimineața și numai în caz de secetă aceștia ar trebui udați seara. Dacă temperatura este foarte variabilă, așa cum a fost în ultima vreme la noi în țară, atunci pepenii nu trebuie udați pe timp de seară.

Un alt lucru crucial pentru ca pepenii să fie gustoși este ca apa să fie caldă în momentul în care aceștia sunt irigați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pepenii crescuți de tine în grădină nu trebuie udați doar sub rădăcină, ci pe o zonă mai mare. Tocmai de aceea, dacă te gândeai să folosești metoda de stropire acest lucru nu este favorabil.

Pentru a-ți face viața mai ușoară în ceea ce privește cultura de pepeni, atunci când îi plantezi ar trebui să folosești un strat de paie sau de fân pentru că în acest fel umiditatea va rămâne în sol mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Cum să crești cei mai gustoși pepeni. Alte trucuri importante

Pepenii ar trebui să înceapă să fie udați încă de la apariția primelor frunze. A doua dată când trebuie să uzi pepenii este în timpul înmuguririi și înfloririi.

Pepenii verzi mai trebuie udați și când încep să apară fructele. Ulterior, când pepenii au crescut în dimensiune și s-au copt, planta nu mai trebuie udată.

ADVERTISEMENT

Alte lucruri importante pe care trebuie să le știi despre cultivarea pepenilor sunt ca aceștia au nevoie de foarte multă lumină dar și de căldură.

Pepenele galben este soiul mai puțin pretențios, în timp ce pepenele verde este cel care are nevoie de o îngrijire mai atentă.

ADVERTISEMENT
Tags: