Vrei o recoltă bogată de usturoi și nu știi ce să faci? Nu trebuie doar să uzi această plantă. Există niște greșeli frecvente pe care poate le faci fără să îți dai seama, iar de aici, recolta ta va fi ceva mai săracă.
Cei care stau la curte cu siguranță au încercat măcar o singură dată să planteze și fructe sau legume. A fost însă rezultatul cel dorit? Niște greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama ne pot costa o recoltă întreagă.
Atunci când vorbim de o recoltă bogată de usturoi, este bine să știm ce avem de făcut. Iar totul începe cu plantarea. Dacă nu știai, usturoiul poate fi plantat în siguranță primăvara, prin luna martie, arată cumsa.ro.
Temperatura solului are atunci peste 8 grade, deci este perfectă. În cazul în care plantezi usturoiul mai târziu, pământul s-ar putea să fie deja uscat, iar asta înseamnă o recoltă extrem de mică, față de așteptări.
Perioada este, deci, cea mai importantă când vine vorba de o recoltă bogată de usturoi. Mai trebuie să știi însă că îl poți planta și toamna, dar cu o condiție. Mai exact, acest lucru trebuie făcut cu măcar trei săptămâni înainte să vină primul îngheț.
Dacă nu a apucat să prindă rădăcini, atunci usturoiul nu va rezista la temperaturile scăzute. Suprafața de teren aleasă contează și ea. Poate nu ai luat în calcul acest detaliu, dar e nevoie și de soare, dar și de un sol care să fie bine drenat.
Totodată, dacă vrei o recoltă bogată de usturoi, nu cultiva lângă el ceapă, praz sau arpagic. În caz contrar, usturoiul va crește, într-adevăr, dar recolta pe care o vei obține nu va fi una chiar atât de mare.
Pentru fertilizare, poți opta pentru îngrășământul din comerț. Important este să citești bine recomandările, astfel încât să folosești cantitatea corectă. Și îngrășămintele organice dau roade, deci poți opta și pentru ele.
Ce să faci după ce ai plantat usturoiul? E nevoie să faci mulcirea suprafeței respective de pământ. În acest mod, nu trebuie să îți mai faci griji că vor apărea buruieni, iar umiditatea din sol se va menține și ea.