Life

Cum poți face bani mulți cu propria casă. Ai nevoie de acordul vecinilor

Dacă ești interesat să obții un venit în plus, află că poți face asta ajutându-te chiar de propria locuință. Ține cont de faptul că trebuie să obții câteva acorduri.
18.02.2023 | 09:00
Cum poti face bani multi cu propria casa Ai nevoie de acordul vecinilor
Metoda prin care poți face bani mulți cu propria casă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Românii care-și doresc să-și deschidă propria afacere și să facă bani pot face asta chiar de acasă, pentru că legea le permite să-și folosească propria locuință. Cu toate acestea, trebuie să se înțeleagă bine cu vecinii, pentru că vor avea nevoie de acord din partea lor.

Cum să faci bani la tine acasă. Vecinii trebuie să te susțină în acest demers

Dacă dispui de o casă spațioasă, frumos amenajată și ai norocul să mai stai și într-o zonă turistică, legea îți permite să o închiriezi, în întregime sau mai multe camere, în schimbul unor sume de bani.

ADVERTISEMENT

Închirierea spațiului către turiști se face doar pe baza unui certificat eliberat de autorități, care până acum era obținut de cei care se înregistrau, sub diferite forme, la Registrul Comerțului.

Ordinul ministrului Antreprenoriatului și Turismului nr. 510/2022 a modificat, iar normele Ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Turism nr.65/2013 au fost completate, apărând în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 200. Astfel persoanele fizice obișnuite și nu cele care dețin un PFA pot solicita certificatele de clasificare pentru închirierea legală a unui imobil.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, oricine va putea cere actul dacă are calitatea de proprietar al locuinței respective, dar și dacă a primit în prealabil acordul vecinilor pentru a-și închiria casa turiștilor care vizitează zona.

De ce acte este nevoie pentru a-ți închiria propria casă în regim hotelier

În baza autorizației obținute, românii pot închiria în regim hotelier până la șapte camere, indiferent dacă acestea se află în aceeași locuință sau nu. Bineînțeles, conform Playtech, acest lucru vine la pachet și cu obligații fiscale cu privire la veniturile obținute.

ADVERTISEMENT

Pentru a fi eliberat certificatul de către autorități, doritorii trebuie să depună o cerere, însoțită de mai multe documente, precum dreptul de proprietate, actul de identitate al proprietarului, dar și acordurile scrie ale vecinilor.

„Eliberare certificat de clasificare pentru persoane fizice – în vederea eliberării certificatului de clasificare, operatorii economici persoane fizice proprietare de structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare de tipul apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale, depun la sediul instituției publice centrale responsabile în domeniul turismului, documentația cu următorul conținut:

ADVERTISEMENT

a) cerere standardizată pentru obținerea certificatului de clasificare de către operatorii economici persoane fizice, conform modelului prezentat în anexa nr. 31 la prezentele norme metodologice;
b) fișă standardizată privind încadrarea nominală a spațiilor de cazare pe categorii și tipuri, conform anexei nr. 4 la prezentele norme metodologice, după caz;
c) copia actului de identitate al persoanei fizice solicitante, proprietară a structurii de primire turistică;
d) acordul asociației de locatari/proprietari sau acordul proprietarilor cu care operatorul economic persoană fizică are pereți comuni, pe plan orizontal și vertical, din care să rezulte
activitățile ce urmează a fi desfășurate în structura de primire turistică respectivă;
e) documentul din care să rezulte dreptul de proprietate asupra structurii de primire turistică precum și adresa unității respective”, se arată în ordinul dat de Ministerul Economiei.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le...
Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le evite
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se...
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se grăbească
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată