Life

Cum poți face cartofi prăjiți la cuptor. Gustul e de vis dacă aplici un secret pe care marii bucătari nu-l vor spune niciodată

Cartofi prăjiți la cuptor pot fi la fel de gustoși și delicioși. Trebuie doar să ai în vedere un secret al marilor bucătarilor
07.01.2023 | 09:00
Cum poti face cartofi prajiti la cuptor Gustul e de vis daca aplici un secret pe care marii bucatari nul vor spune niciodata
Secretul cartofilor la cuptor. Cum îi poți face la fel ca pe cei prăjiți. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cartofi prăjiți la cuptor, la fel ca și în cazul altor preparate au parte de nenumărate trucuri. Sunt însă câteva care le pot schimba într-adevăr gustul

Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta care îi face delicioși

Evident, bucătarii nu le vor face niciodată publice, însă ar fi bine să ținem cont de ele dacă vrem un produs aromat, sănătos, dar și delicios.

ADVERTISEMENT

Știai că poți prepara cartofii la cuptor cu doar o singură lingură de ulei? Te vei bucura de un gust similar cu cel al cartofilor prăjiți clasici și poate chiar și mai bun de atât.

Cartofii la cuptor cu o singură linguri de ulei ies fie moi, fie crocanți și sunt extrem de delicioși. Pentru a-i prepara nu ai nevoie decât de 500 de grame de cartofi roz, un cățel de usturoi, dar și 1 sau două linguri fie de ulei, fie de unt și evident, sare.

ADVERTISEMENT

Cum preparăm cartofii? Extrem de simplu. Prima oară îi curățăm, iar mai apoi îi spălăm și îi tăiem în formă de bastonașe subțiri. În acest mod vor fi mai crocanți la final și de asemenea, se vor coace și mai repede, cu cât sunt tăiați mai subțiri.

Dacă alegi să îi tai mai groși, vei observa că procesul de coacere av dura mai mult, iar cartofii vor fi moi în interior, dar crocanți în exterior.

ADVERTISEMENT

Secretul cartofilor crocanți la cuptor

După ce am spălat bine cartofii, scurgem apa bine și îi așezăm pe un prosop. Mai apoi îi punem într-un castron unde adăugăm și untul sau uleiul, alături de usturoiul pisat mărunt și de sare.

Totul se amestecă foarte bine, iar apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem cartofii. Aceștia trebuie să fie întinși cu grijă, astfel încât să nu fie suprapuși.

ADVERTISEMENT

Doar așa se vor coace uniform și vor fi crocanți, precum cartofii prăjiți în tigaie.

Cuptorul trebuie dat la temperatura de 220-230 de grade, iar coacerea va dura 20-30 de minute după caz. Îți vei da seama că sunt gata în momentul în care sunt aurii.

Cartofii la cuptor sunt o alternativă mult mai sănătoasă spre deosebire de cartofii prăjiți și de asemenea, dacă ții o dietă, ar merita să îi încerci măcar odată.

Poți opta pentru o friptură de pui sau de vită lângă ei și de ce nu și o salată pentru a completa gustul.

ADVERTISEMENT
Tags: