Life

Trucul secret care transformă banalul piept de pui în cea mai suculentă carne. Ce trebuie să pui peste el, când îl gătești

Cum poți transforma banalul piept de pui în cea mai suculentă carne. O să vrei să mănânci mereu această rețetă. Se face foarte simplu
13.11.2022 | 11:00
Trucul secret care transforma banalul piept de pui in cea mai suculenta carne Ce trebuie sa pui peste el cand il gatesti
Cum se face în mod corect pieptul de pui. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Există câteva trucuri prin care pieptul de pui poate să devină o carne cât se poate de suculentă. Vorbim despre secrete pe care toate gospodinele trebuie să le cunoască. Nu vor mai da niciodată greș dacă vor aplica anumite situații. În primul rând, discutăm despre o cină slabă în calorii, dar bogată în nutrienți.

Cum se gătește cel mai bun piept de pui

Trebuie să înțelegeți că pieptul de pui, fiind destul de fin, se deshidratează foarte repede. Tocmai de aceea atunci când intrați în bucătărie, trebuie să apelați la câteva șiretlicuri pentru a-l face gustos și suculent.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faceți este să așezați pieptul de pui într-un vas de sticlă sau plastic. Peste el veți adăuga un litru de apă caldă, dar și un praf de sare. Atenție mare. Turnați apă până în momentul în care pieptul de pui este acoperit în întregime. Așa trebuie să rămână preț de 15 minute.

Mai mult decât atât, experții în gastronomie recomandă să folosiți cel mai bun ulei pentru a coace carnea. Cum se face lucrul acesta simplu? Ei bine, este nevoie să ungeți pieptul de pui cu ulei pe ambele părți.

ADVERTISEMENT

Abia apoi acesta se pune pe grătar sau în tigaie. Concret, dacă dumneavoastră veți urma acești pași, carnea albă a pieptului de pui nu se va usca niciodată. În plus, va fi acoperită de o crustă rumenă și delicioasă.

Ca să iasă și fraged, pieptul de pui, atunci gospodinele recomandă să-l acoperiți cu un strat de condimente după gust. Nu uitați. Mai întâi de acest procedeu trebuie să ungeți carnea de pui cu ulei.

ADVERTISEMENT

Dacă vreți un gust de neuitat, pieptul de pui trebuie combinat cu câteva ingrediente. În primul rând este vorba despre condimente. Și da, usturoiul, cimbrul, boia de ardei, turmericul, curry și toate tipurile de piper merg perfect. În mod evident, sarea și piperul joacă și ele în echipă.

Ca să nu se usuce, pieptul de pui trebuie să setați corect cuptorul la o temperatură mai mare. Nu țineți până la capăt carnea, puteți să o scoateți cu două minute înainte de expirarea timpului. Este făcută, nu stați cu emoții.

ADVERTISEMENT
Tags: