Life

Cum prepari cei mai buni cartofi prăjiți crocanți. Merg perfect lângă mici

Ce trebuie să faci pentru a obține cea mai bună rețetă de cartofi prăjiți. Sunt mai multe trucuri de care să ții cont, deși rețeta pare una simplă cu care nu ai putea da greș.
30.04.2022 | 10:09
Cum prepari cei mai buni cartofi prajiti crocanti Merg perfect langa mici
Rețetă Cartofi prăjiți. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Deși cartofii prăjiți sunt una dintre cele mai simple garnituri care există, sunt multe trucuri pentru ca aceștia să iasă perfecți.  Dacă vrei să afli cum se fac cei mai crocanți cartofi prăjiți, urmărește articolul!

Trucuri pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Crocanți și simplu de făcut

Deși rețeta de cartofi prăjiți pare simplă, lucrurile nu stau chiar așa. Dacă credeai că ai nevoie doar de cartofi tăiați și ulei pentru a găti acest fel de mâncare, iată că nu este chiar așa.

ADVERTISEMENT

Totul începe cu alegerea soiului de cartofi care trebuie folosit la prăjit. Nu orice tip de cartof ne garantează cele mai bune rezultate, așa că trebuie să facem alegerea corectă.

Mai precis, este nevoie de cartofi cu o structură fermă, care nu se vor înmuia când îi prăjim. Astfel, soiurile dintre care avem de ales sunt cel alb și cel galben, ambele dând rezultatul perfect de cartofi crocanți.

ADVERTISEMENT

Care este rețeta de cartofi prăjiți delicioși. Merg bine cu mici

Trucurile pentru a pregăti cartofi prăjiținu se opresc aici. Dacă vrei să faci cei mai buni cartofi prăjiți, care merg bine și cu mici, trebuie să știi că aceștia trebuie lăsați să stea în apă rece circa o oră înainte de a fi gătiți.

După ce tăiem cartofii, ei trebuie lăsați într-un bol cu apă rece. Așa, amidonul din ei se va pierde și cu cât cantitatea acestuia este mai mică, cu atât vor fi mai crocanți cartofii.

ADVERTISEMENT

Un alt truc pentru cartofii prăjiți perfecți este prăjirea dublă. După ce ai pus cartofii în tigaie, lasă-i să se gătească cinci minute la 170 de grade. Scoate-i pe un grătar metalic să se răcească, iar apoi pune-i iarăși la prăjit până se rumenesc.

Un alt sfat important este să folosești o cantitate de ulei considerabilă pentru ca toți cartofii să fie acoperiți de grăsime când îl gătești.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu trebuie să pui prea mulți cartofi deodată pentru că uleiul se va răci și nu vom avea rezultatul dorit.

ADVERTISEMENT