Deși cartofii prăjiți sunt una dintre cele mai simple garnituri care există, sunt multe trucuri pentru ca aceștia să iasă perfecți. Dacă vrei să afli cum se fac cei mai crocanți cartofi prăjiți, urmărește articolul!
Deși rețeta de cartofi prăjiți pare simplă, lucrurile nu stau chiar așa. Dacă credeai că ai nevoie doar de cartofi tăiați și ulei pentru a găti acest fel de mâncare, iată că nu este chiar așa.
Totul începe cu alegerea soiului de cartofi care trebuie folosit la prăjit. Nu orice tip de cartof ne garantează cele mai bune rezultate, așa că trebuie să facem alegerea corectă.
Mai precis, este nevoie de cartofi cu o structură fermă, care nu se vor înmuia când îi prăjim. Astfel, soiurile dintre care avem de ales sunt cel alb și cel galben, ambele dând rezultatul perfect de cartofi crocanți.
Trucurile pentru a pregăti cartofi prăjiținu se opresc aici. Dacă vrei să faci cei mai buni cartofi prăjiți, care merg bine și cu mici, trebuie să știi că aceștia trebuie lăsați să stea în apă rece circa o oră înainte de a fi gătiți.
După ce tăiem cartofii, ei trebuie lăsați într-un bol cu apă rece. Așa, amidonul din ei se va pierde și cu cât cantitatea acestuia este mai mică, cu atât vor fi mai crocanți cartofii.
Un alt truc pentru cartofii prăjiți perfecți este prăjirea dublă. După ce ai pus cartofii în tigaie, lasă-i să se gătească cinci minute la 170 de grade. Scoate-i pe un grătar metalic să se răcească, iar apoi pune-i iarăși la prăjit până se rumenesc.
Un alt sfat important este să folosești o cantitate de ulei considerabilă pentru ca toți cartofii să fie acoperiți de grăsime când îl gătești.
De asemenea, nu trebuie să pui prea mulți cartofi deodată pentru că uleiul se va răci și nu vom avea rezultatul dorit.