Life

Cum poți liniști câinii speriați de sunetul de artificii. Sfaturi de la medicii veterinari

În ce fel poți calma câinii care sunt panicați de pocnetele de la petarde. Ponturi importante de la doctorii veterinari.
07.12.2023 | 10:44
Cum poti linisti cainii speriati de sunetul de artificii Sfaturi de la medicii veterinari
În ce fel poți calma câinii care sunt panicați de pocnetele de la petarde. Ponturi importante de la doctorii veterinari. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum poți liniști câinii speriați de sunetul de artificii. Sfaturi de la medicii veterinari pentru animalele de companie care sunt afectate de această perioadă din an. Ce trebuie să facă proprietarii în special, în noaptea dintre ani.

În ce fel poți calma câinii care sunt panicați de pocnetele de la petarde. Ponturi importante de la doctorii veterinari

În ce fel poți calma câinii care sunt panicați de pocnetele de la petarde. Ponturi importante de la doctorii veterinari care vin cu recomandări prețioase. Specialiștii susțin că animalele de companie pot fi liniștite foarte ușor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă tratament și medicație foarte multe persoane aleg să petreacă mai mult timp cu patrupezii, inclusiv cu pisicile. Oamenii trebuie să aibă mare grijă să nu escaladeze situația și să nu fugă de acasă animalele.

„Staţi cât se poate de aproape de ei, daţi-le anxiolitice, calmante, deja cu două trei zile înainte de a începe aceste focuri de artificii”, a declarat medicul veterinar Ioana Dalea, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui să îi pregătească înainte de sărbători, cu o lună, o lună şi. Cu o desensibilizare. Adică cu sunete înregistrate pe CD, puse la intensitate micuţa, în timp, lăsate tot mai tare.

Să îi ducă în casă lânga ei, să îi liniştească pentru ca simpla noastră prezenţă îi va linişti”, a completat dresorul Dacian Ilieș, mai arată sursa citată anterior. Animalele de companie trebuie ținute în casă pentru a nu ajunge pe străzi.

ADVERTISEMENT

Cum sunt afectați câinii de artificiile de Revelion

Câinii se numără printre animalele cele mai afectate de artificiile de Revelion pentru că au un auz foarte fin. Acuitatea lor este unul dintre motivele pentru care sunetul petardelor le poate fi extrem de dăunător.

Animalele de companie prezintă semne de anxietate copleșitoare sau alte fenomene puternice. Frica neașteptată cauzată de artificii este una care apare brusc și nu poate fi identificată din timp. Câinii pot fi extrem de vulnerabili la dezvoltarea fobiilor când sunt mici.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai comune reacții negative în rândul câinilor sunt paralizia și încercările necontrolate de a scăpa și de a se ascunde. De asemenea, artificiile provoacă tremurături și semne intense, cum ar fi: salivație, tahicardie, vocalizări intense, urinare sau defecare și activitate crescută.

ADVERTISEMENT