Life

Cum poți să îți dresezi pisica. Este mai complicat decât în cazul câinelui

Este sau nu recomandat să îți dresezi pisica. Care sunt cele mai simple comenzi la care sunt receptive toate felinele, indiferent de rasă
12.01.2024 | 12:35
Cum poti sa iti dresezi pisica Este mai complicat decat in cazul cainelui
Este sau nu recomandat să îți dresezi pisica. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pisicile sunt unele dintre cele mai comune animale de companie. De obicei, cei care optează pentru astfel de blănoase tind să creadă că viața cu ele este mult mai ușoară. Ei bine, de cele mai multe ori, pisicile pot fi mai încăpățânate decât câinii, iar dresajul lor este mai dificil.

Cât de important este dresajul pentru pisici

Pisicile sunt atât de drăgălașe, încât este aproape imposibil ca cineva să reziste farmecelor lor. Însă, înainte de a-ți asuma responsabilitatea unui astfel de animal, trebuie să știi că nu este deloc ușor să conviețuiești cu o felină.

ADVERTISEMENT

Prin natura lor, pisicile sunt mult mai independente decât câinii și, tocmai de aceea, dresajul lor poate fi mai greu sau chiar imposibil. Și, totuși, ce trebuie să facă posesorii de feline care vor ca animalele lor să fie educate?

În funcție de rasă, fiecare pisică are propriul comportament și propriile semne pe care le transmite stăpânului. Limbajul corpului felinelor poate spune foarte multe, așa că este recomandat ca înainte de orice dresaj, să se cunoască foarte bine animalul.

ADVERTISEMENT

Posesorii de feline trebuie să știe că și acestea pot fi dresate, doar că nu este deloc ușor. Metodele de dresaj sunt similare cu cele ale câinilor, doar că răspunsul pisicilor este un pic mai diferit.

Care sunt comenzile cele mai comode pentru feline

Fiind mult mai independente, pisicile nu sunt la fel de receptive la tehnicile de dresaj. Însă, dacă ai multă răbdare și ești consecvent, este posibil ca rezultatele pisicii tale să se te surprindă.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de câini, pisicile nu vor executa niciodată o comandă complexă precum câinii. Nicio pisică nu va tumbe, piruete și nici nu va sta la comandă. Dar, totuși, există anumite comenzi pe care pisicile le execută fără prea multă bătaie de cap.

De obicei, pisicile sunt cele mai receptive la comenzi simple, precum folosirea litierei, să nu mai muște când este mângâiată sau să nu își mai ascută ghearele pe mobilă.

ADVERTISEMENT

Multe persoane refuză să își dreseze pisicile doar din simplul considerent că acestea nu sunt câini. Ei bine, este recomandat ca și pisicile să treacă printr-un astfel de proces pentru că le stimulează starea mentală și fizică.

De obicei, pisicile au foarte multă energie și pot ajunge în stadiul în care să se plictisească în casă. Din cauza acestei oboseli, odată cu trecerea timpului, felinele pot dezvolta un comportament distructiv.

ADVERTISEMENT
Tags: