Life

Cum să îți dai seama că pisica ta e bolnavă. Ce simptome ar putea să aibă

Cum să îți dai seama ca pisica ta este bolnavă. Acestea sunt primele semne care ar trebui să te îngrijoreze. Ce să faci dacă le observi.
08.01.2024 | 21:20
Cum sa iti dai seama ca pisica ta e bolnava Ce simptome ar putea sa aiba
Care sunt primele semne care îți arată că pisica ta e bolnavă. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Aceste semne îți arată dacă pisica ta este bolnavă. Este bine să acționezi imediat ce le-ai observat, pentru a te asigura că animăluțul tău de companie este în siguranță. Iată despre ce este vorba.

Așa îți dai seama că pisica ta este bolnavă

Cine are animăluțe știe că acestea devin parte din familie, iar dacă în cazul cățeilor este mai ușor să-ți dai seama când ceva nu este în regulă, simptomele pisicilor sunt puțin mai dificil de observat.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă ești atent la pisica ta, îți vei putea da seama că este bolnavă. În primul rând, ar trebui să-ți dea de gândit este apetitul scăzut al animăluțului tău. Este posibil ca problema să fie de moment, dar dacă persistă, mergi la veterinar.

Însă, un simptom este și un apetit mai crescut decât în mod obișnuit. Experții spun că atunci când acest lucru se întâmplă, pisica ta ar putea suferi de boli intestinale sau chiar de diabet.

ADVERTISEMENT

Dacă observi că pisica ta a luat mai mult în greutate, s-ar putea să fie bolnavă. Există riscul apariției unor probleme de mobilitate și, de asemenea, posibilitatea apariției diabetului.

În acest caz, este recomandată schimbarea dietei și de menționat este că unei pisici trebuie să-i simți coastele atunci când o mângâi. Este unul din lucrurile importante pe care trebuie le cunoști despre o pisică. 

ADVERTISEMENT

Alte simptome de luat în seamă

Diareea semnalează că pisica ta ar putea avea o problemă legată de infectarea cu paraziți intestinali. Dacă aceasta persistă, iar animalul pierde în greutate, este letargică și nu vrea să mănânce, atunci trebuie să mergi la veterinar.

Totodată, dacă pisica ta este constipată, atunci este posibil să fie bolnavă și să se confrunte cu tulburări metabolice cărora trebui să le afli cauza exactă. Fii foarte atent și cât de des merge la litieră.

ADVERTISEMENT

Iar dacă urina acesteia conține sânge, sunt șanse să sufere de cistită sau alte probleme care țin de tractul urinar. Dacă pisica bea mai multă apă decât de obicei, poate avea probleme la rinichi. Astfel că, atunci când observi că ceva nu este în regulă, cel mai bine este să ceri ajutorul medicului veterinar.

ADVERTISEMENT
Tags: