News

Cum poți să primești notificare pe telefon atunci când vine un cutremur în zona Vrancea. Pașii de urmat

INFP a lansat un serviciu de notificare în caz de cutremur, lucru de luat în considerare în special de locuitorii din zona seismică Vrancea.
13.03.2023 | 10:01
Cum poti sa primesti notificare pe telefon atunci cand vine un cutremur in zona Vrancea Pasii de urmat
Alertă cutremur în România. Foto: INFP
ADVERTISEMENT

Din păcate serviciul pare destul de complicat și destul de complicat de instalat. Nu e vorba de o aplicație clasică, ușor de descărcat din App Store sau Play Store, ci un serviciu de abonare pe Telegram, care trimite notificări.

Cum să primești notificare pe telefon în caz de cutremur

Cei care urmează pașii și reușesc să îl pornească ar trebui să primească o notificare cu câteva zeci de secunde înainte de cutremur. Sistemul de notificare ar trebui să funcționeze pe orice telefon dotat cu Android sau iOS, însă e nevoie de aplicația Telegram.

ADVERTISEMENT

Primul pas pentru cine dorește să beneficieze de acest serviciu e să intre pe pagina celor de la INFP, la categoria special dedicată și să urmeze pașii de acolo. CLICK AICI PENTRU ACEST LUCRU. 

”Puteți primi alerta seismică timpurie pe telefoanele cu Android sau iOS, instâland aplicația Telegram din Google Play sau App Store. Pentru a configura alerta seismica pe telefonul dumneavoastră vă rugăm să urmați pașii de mai jos. Instrucțiunile sunt similare atât pentru telefoanele cu Android cât și pentru iPhone/iPad/iPod. Înainte de instalare vă rugam cititi cu atenție documentul cu Termenii și Condițiile anexate aplicației”, transmite INFP.

ADVERTISEMENT

Așadar, după instalarea aplicației Telegram, e necesar să fie căutat în Telegram ”@alertacutremur_bot”. Lucrurile se complică puțin și cu siguranță oamenii vor avea nevoie de asistența unui membru de familie mai priceput în acest domeniu și mai puțin atehnic.

Oamenii vor ajunge în punctul în care trebuie să-și dea numărul de telefon și adresa de e-mail, pentru a primi în siguranță notificarea în caz de cutremur. În teorie, românii pot alege ca notificarea să fie valabilă doar când este atins un anumit prag de intensitate al cutremurului, mai exact sub 5, între 5-6, între 6-7 sau cu magnitudine peste 7+.

ADVERTISEMENT

Pentru a primi aceste notificări mai sunt câțiva pași de urmat, însă într-un final notificările ar trebui să apară pe telefon dacă situația o va cere. ”INFO – Alertele pot sosi în mod repetat întrucât se primesc semnale de la mai multe stații, de aceea vă rugam să acordați atenție acestei setări dacă doriți reducerea numărului de alerte în timpul unui cutremur”, mai transmite INFP.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu încerca să-i liniștească pe români în urmă cu mai multe săptămâni, atunci când Oltenia era lovită de mai multe cutremure semnificative. ”Zona Târgu Jiu este cunoscută drept o zonă seismică, în sensul că se produc des cutremure aici. Însă, în această zonă nu au loc seisme mai mari de 4-5 grade pe scara Richter. Nu există motive de îngrijorare. Sigur că seismele din Turcia ne-au produs stări de stres, dar nu e cazul.

ADVERTISEMENT

Nu poate fi nicio legătură între activitatea seismică de la noi și ce se întâmplă în Turcia. Niciodată Turcia nu a generat cutremure catastrofale în România și am urmărit cel puțin 200 de ani din istoria aceasta a cutremurelor”, declara Mărmureanu pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre...
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1