Life

Cum poți să salvezi o orhidee ofilită. Metoda eficientă prin care nu se va mai usca niciodată, doar florarii o știu

Trucul care te ajută să readuci la viață o orhidee vestejită. E folosit de florari și de acum înainte vei apela la el mereu.
07.11.2023 | 09:25
Cum poti sa salvezi o orhidee ofilita Metoda eficienta prin care nu se va mai usca niciodata doar florarii o stiu
Trucul care te ajută să readuci la viață o orhidee vestejită. E folosit de florari și de acum înainte vei apela la el mereu. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum poți să salvezi o orhidee ofilită. Metoda eficientă prin care nu se va mai usca niciodată, doar florarii o știu. Află cum floarea poate primi a doua șansă chiar dacă are frunzele uscate și rădăcinile aproape putrezite.

Trucul care te ajută să readuci la viață o orhidee vestejită. E folosit de florari și de acum înainte vei apela la el mereu

Trucul care te ajută să readuci la viață o orhidee vestejită. E folosit de florari și de acum înainte vei apela la el mereu pentru că dă rezultate încă de la prima încercare. Pașii de urmat sunt simpli și fără produse costisitoare.

ADVERTISEMENT

În primul rând, floarea trebuie să fie scoasă din ghiveci pe o suprafață întinsă și foarte curată. Rădăcina se curăță de compost și se inspectează cu atenție. Apoi, cu ajutorul unei foarfece de vie se elimină rădăcinile uscate sau putrezite.

Foarfeca trebuie neapărat să fie dezinfectată cu alcool. În al doilea rând, ghiveciul și farfuria se spală foarte bine și se șterg cu o lavetă curată sau cu un prosop de hârtie. În al treilea rând, se toarnă compost special pentru orhidee printr-o sită.

ADVERTISEMENT

Se dă drumul la apa de la robinet peste compostul din sită. După ce s-a scurs tot lichidul, compostul umed se pune în ghiveciul curat, în cantitate optimă, cât să se înfigă foarte ușor rădăcina plantei. Compostul rămas se folosește pentru a umple ghiveciul.

Imediat ce s-a încheiat acest proces floarea se pune în locul unde stătea și înainte să se ofilească. Pentru o recuperare cât mai rapidă specialiștii susțin că orhideea are nevoie de o temperatură de 20-25 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cum se udă corect orhideea din ghiveci

Orhideea se usucă în general pentru că a fost udată în mod excesiv, de aceea e foarte important să ținem cont de acest pas. Irigarea nu trebuie să se facă foarte des, floarea trebuind să fie udată doar când compostul din primele straturi este uscat.

De asemenea, farfuria ghiveciului nu trebuie să aibă niciodată apă în ea. Indicat ar fi ca udarea plantei să se facă de două ori pe săptămână. Din păcate, îngrășămintele în exces duc la rândul lor la uscarea florilor.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, florarii ne îndeamnă să nu mutăm orhideea din ghiveci foarte des. Procesul trebuie să se facă de 2-3 ori pe an sau atunci când rădăcinile plantei încep să iasă în afara ghiveciului, semn că acesta este neîncăpător.

ADVERTISEMENT
Tags: