Life

Cum să păstrezi un buchet de flori foarte mult timp în casa ta? Șase soluții pe care florăriile le folosesc cu succes

Cum să păstrezi un buchet de flori foarte mult timp. Acestea sunt trucuri folosite de florării pe care le poate folosi oricine acasă.
10.09.2023 | 22:54
Cum sa pastrezi un buchet de flori foarte mult timp in casa ta Sase solutii pe care florariile le folosesc cu succes
Cum să păstrezi un buchet de flori. Trucuri de la florării. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să păstrezi un buchet de flori foarte mult timp în casa ta? Sunt șase soluții pe care le folosesc florăriile, așa că le poți încerca și tu!

Cum să păstrezi un buchet de flori. Trucuri de la florării

Folosirea zahărului este un truc cunoscut pentru menținerea prospețimii florilor tăiate mai mult timp. Zahărul este unul dintre ingredientele comune din conservanții pentru flori și poate oferi o sursă de energie pentru flori.

ADVERTISEMENT

La fiecare câteva zile, schimbați apa din vază și adăugați o nouă cantitate mică de zahăr.

Și înălbitorul poate fi utilizat în unele circumstanțe pentru a ajuta la păstrarea florilor mai mult timp, dar trebuie utilizat cu atenție și cu diluție corectă. Atenție, trebuie folosite doar două picături pentru o vază cu flori!

Puteți adăuga o mică cantitate de bicarbonat de sodiu în apă pentru vază, aproximativ o linguriță la 1 litru de apă.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu ajută la menținerea nivelului pH-ului apei, ceea ce poate prelungi prospețimea florilor.

Ce soluții mai sunt pentru a avea flori perfecte

Există conservanți speciali pentru buchetele de flori. Acești conservanți sunt substanțe chimice care sunt create special pentru a ajuta la menținerea prospețimii florilor tăiate și pentru a prelungi durata de viață a acestora în vaze. Pot fi cumpărați din magazinele specifice.

ADVERTISEMENT

Substanțele antibacteriene din conservant împiedică dezvoltarea bacteriilor în apă, ceea ce poate deteriora tulpinile și provoca ofilirea prematură a florilor.

Acidul citric din conservant ajută la menținerea nivelului pH-ului apei în intervalul potrivit pentru absorbția optimă a apei de către florile tăiate.

ADVERTISEMENT

Putem să mai punem și o lingură de oțet în vază pentru ca florile noastre să reziste mai mult. Este un truc cunoscut al florăriilor!

Un alt truc ca să păstrezi un buchet de flori foarte mult timp în casa ta este să tai zilnic câte puțin din tulpinile florilor.

ADVERTISEMENT
Tags: