Life

Cum poți să-ți găsești telefonul pierdut. Trucurile care funcționează și când nu mai are baterie

Cum poți să-ți găsești telefonul pierdut chiar dacă nu mai are baterie? Iată pe ce trucuri te poți baza într-o astfel de situație.
31.01.2024 | 15:18
Cum poti sati gasesti telefonul pierdut Trucurile care functioneaza si cand nu mai are baterie
Cum poți să-ți găsești telefonul pierdut. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum să îți găsești telefonul pierdut dacă nu mai are baterie? Nimeni nu își dorește să își piardă telefonul și cu atât mai mult să se trezească că acesta a dispărut. Există însă niște trucuri care pot salva situația.

Cum poți să-ți găsești telefonul pierdut dacă nu mai are baterie

Sunt oameni care au pățit-o măcar o dată. Poate și-au uitat telefonul undeva în grabă, sau poate chiar le-a fost sustras din buzunar sau din mână într-un moment în care nu se așteptau. Iar asta poate genera mari probleme. 

ADVERTISEMENT

Întrebarea este, mai poți să-ți găsești telefonul pierdut dacă nu mai are baterie? Există soluții. Tehnologia a evoluat astfel că acum, șansele să găsești un dispozitiv smart furat sunt foarte mari.

Înainte de toate este bine să știi că atât telefoanele cu sistem de operare Android cât și cele cu sistem de operare iOS, au anumite trucuri. Unii utilizatori le află însă doar la nevoie, când nu mai au alte soluții.

ADVERTISEMENT

Astfel că da, poți să îți găsești telefonul pierdut și dacă a rămas fără baterie, relatează Fox News. Astfel, dacă ai un iPhone care a fost fie furat, fie pierdut, află că poți folosi fără griji aplicația Find My.

Poate nu știai, dar funcția te ajută să găsești dispozitivul inclusiv când acesta e închis sau nu mai are baterie. Trebuie totuși menționat că doar telefoanele mai noi, începând de la iPhone 11, cu actualizarea iOS 15, pot să o folosească.

ADVERTISEMENT

Trucuri eficiente pentru iOS și Android

Astfel, pentru a știi că telefonul tău e mereu în siguranță, fii sigur că ai activată funcția. De asemenea, verifică bine și setările. În meniul Find My, trebuie să apeși pe Find My iPhone, după care aceasta va fi activată.

Conform experților, cu opțiunea Find My Network, poți să îți găsești telefonul până la 24 de ore după ce a fost închis sau a rămas fără baterie. De altfel acesta este cel mai simplu truc pe care te poți baza.

ADVERTISEMENT

Cum poți să-ți găsești telefonul pierdut fără baterie cu sistem de operare Android? Nu doar cei de la Apple s-au gândit la metode de siguranță. Astfel, pe telefoanele Android există funcția Find My Device.

Aceasta este pornită automat în momentul în care e adăugat un cont Google pe orice dispozitiv Android.  Mai departe, nu trebuie decât să accesezi Google Acount și să ai locația pornită. Asigură-te de asemenea că locația e pornită mereu când ai telefonul cu tine.

Odată ce totul este în regulă, nu trebuie decât să accesezi android.com/find, pe un browser. Acolo vei putea vedea unde se află telefonul tău, chiar dacă acesta a fost închis sau a rămas fără baterie.

ADVERTISEMENT