Life

Cum poți să verifici dacă cireșele au viermi fără să deschizi fructul. La ce trebuie să te uiți înainte să le cumperi

Trucul care te ajută să verifici dacă cireșele au viermi, fără să deschizi fructul. Semnele la care trebuie să te uiți înainte să le cumperi.
21.06.2023 | 17:48
Cum poti sa verifici daca ciresele au viermi fara sa deschizi fructul La ce trebuie sa te uiti inainte sa le cumperi
Cum îți poți da seama dacă cireșele au viermi. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cireșele sunt unele dintre cele mai căutate fructe în perioada verii, dar se poate întâmpla să aibă viermi. Există o metodă prin care le poți verifica fără să le deschizi.

Cum îți poți da seama dacă cireșele au viermi fără să deschizi fructele. Semnele pe care trebuie să le verifici înainte să le cumperi

Printre fructele favorite ale românilor în luna iunie se numără cireșele, care sunt la mare căutare în piețe. Deși kilogramul este destul de scump, acest lucru nu îi oprește pe cei mai mulți dintre cumpărători, care așteaptă cu nerăbdare să savureze aceste fructe delicioase, care au și numeroase beneficii pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, se poate întâmpla să ai parte de experiențe neplăcute cu cireșele, care pot conține viermi, pe care îi descoperi abia atunci când desfaci fructul. Viermii apar după ce o muscă (“musca cireșelor”) își depune ouăle pe fruct.

După ce ies viermii din ouă, aceștia intră direct în fruct, pe la coadă, hrănindu-se cu pulpa cireșelor. Cireșele apărute la început de iunie au șanse mici să conțină viermi, deoarece ouăle nu au început încă să eclozeze.

ADVERTISEMENT

Pentru a-ți da seama dacă cireșele pe care vrei să le achiziționezi au viermi, nu este nevoie să le desfaci în două. Trebuie doar să acorzi atenție unor aspecte atunci când mergi la cumpărături.

Atunci când ai de gând să cumperi cireșe, trebuie să privești cu atenție aspectul fructelor. Cireșele ar trebui să aibă forma netedă, fără găuri sau urme de mucegai.

ADVERTISEMENT

Dacă cireașa este fermă la atingere, fără zone stricate, atunci înseamnă că nu are viermi înăuntru. Cireșele care sunt prea moi sau prea maronii ar trebui evitate. De asemenea, codițele cireșelor fără viermi trebuie să fie verzi.

Totodată, dacă cireșele au culoarea mai roșie, atunci sunt șanse mari să aibă viermi. În cazul în care fructele sunt foarte coapte, atunci pot ascunde viermi, notează clicksanatate.ro.

ADVERTISEMENT

Cât de periculoși sunt viermii din cireșe

De multe ori, s-ar putea să-ți dai seama că cireșele au viermi abia după ce mănânci deja din ele. În afară de faptul că, pentru cele mai multe persoane, este dezgustător să vadă viermi în fructe, acest lucru nu provoacă riscuri pentru sănătate.

Mai mult, dacă cireșele au viermi, atunci înseamnă că nu conțin pesticide. Cu toate acestea, poți scoate viermii din cireșe dacă îi vezi înainte să le consumi.

Trebuie doar să scoți sâmburii din fructe și să le pui într-un castron cu apă rece. În acest fel, viermii vor ieși la suprafață, după care poți consuma cireșele fără griji.

ADVERTISEMENT