Life

Fructele și legumele din România cu cele mai multe pesticide: ”Sunt unse cu fel de fel de chestii. Fuge apa de pe ele”

Care sunt fructele și legumele cu erbicide din belșug. Cumpărătorii au observat că sunt alunecoase și acoperite cu ceva uleios.
26.03.2023 | 11:12
Fructele si legumele din Romania cu cele mai multe pesticide Sunt unse cu fel de fel de chestii Fuge apa de pe ele
Care sunt fructele și legumele cu erbicide din belșug. Cumpărătorii au observat că sunt alunecoase și acoperite cu ceva uleios. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Fructele și legumele din România cu cele mai multe pesticide. Foarte mulți clienți au sesizat că sunt unse cu fel de fel de chestii și că fuge apa de pe ele atunci când sunt spălate. Ce recomandă nutriționiștii în această situație.

Care sunt fructele și legumele cu erbicide din belșug. Cumpărătorii au observat că sunt alunecoase și acoperite cu ceva uleios

Dacă nu știi care sunt fructele și legumele cu erbicide din belușug, atunci fii atent la felul în care arată la suprafață. Cumpărătorii au observat că sunt alunecoase și acoperite cu ceva uleios ceea ce înseamnă că au o cantitate mare de substanțe nocive.

ADVERTISEMENT

Căpșunile sunt cele care au cea mai mare toxicitate, urmate de spanac, varză, piersici, pere și nectarine. Cercetătorii americani mai adaugă că pesticidele se regăsesc din plin și pe mere, struguri, ardei, cireșe, afine și fasole verde.

Asta înseamnă că multe dintre fructele și legumele cumpărate frecvent de români pot fi periculoase pentru organism. Substanțele chimice le fac să crească mai repede și să reziste mai mult la raft, însă le fac să fie alunecoase și uleioase.

ADVERTISEMENT

„Sunt unse cu fel de fel de chestii, ca să reziste. Cu ulei, cu ceară. Nu ştiu cu ce. Dar fuge apa de pe ele”, a spus un cumpărător pentru observatornews.ro. „Mi s-a întâmplat să cumpăr struguri pe care n-am putut să-i mănânc. Aveau gust de petrol. I-am luat şi i-am aruncat”, a adăugat altul.

Produsele cu pesticide nu ajung doar în piețele din România, ci și pe rafturile marilor magazine. Din păcate, nu se cunosc în ce cantități pentru că loturile de marfă importată sunt verificate aleatoriu sau doar în urma sesizărilor.

ADVERTISEMENT

Fructe și legume cu pesticide. Cum să le curățăm

În aceeași notă, studiile ne mai arată că oamenii pot ingera până la zece pesticide prin consumul de fructe și legume. Acestea conțin cel mai des imazalil care este o substanţă folosită pentru a proteja plantele. Aceasta este autorizată şi la noi în ţară.

Utilizate în cantităţi mari aceste substanșe chimice au efecte grave asupra sănătăţii. Nutriționiștii ne sfătuiesc să le spălăm cu apă caldă pentru a elimina până la 80% din orice substanță pe care o pot avea la exterior. La fel de indicată este și o soluție slabă din oțet sau apă cu sare.

ADVERTISEMENT

„Din diverse surse putem să aducem o cantitate care să depăşească o anumită limită stabilită ca fiind toxică pentru organismul nostru. În prima fază, simptomele sunt nespecifice.

Ne simţim un pic mai obosiţi, ne doare capul, avem o stare proastă, poate greaţă. Când cantităţile sunt mai mari, pot să apară simptomele unei intoxicaţii”, a declarat nutriționistul Șerban Damian, mai arată sursa citată mai sus.

ADVERTISEMENT