News

Cum poți să vezi cât te ține, de fapt, telefonul pe care tocmai ți l-ai cumpărat. Metoda simplă, rapidă și eficientă

Vrei să știi cum poți să vezi cât te ține telefonul pe care tocmai ți l-ai cumpărat. Care este metoda simplă, rapidă și eficientă în acest sens.
22.10.2023 | 16:26
Cum poti sa vezi cat te tine de fapt telefonul pe care tocmai ti lai cumparat Metoda simpla rapida si eficienta
Metoda simplă prin care poți afla cât te ține telefonul pe care tocmai ți l-ai cumpărat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum poți să vezi cât te ține telefonul pe care tocmai ți l-ai cumpărat? Răspunsul la această întrebare este cât se poate de simplu. Care este metoda simplă, rapidă și eficientă pentru a afla această informație.

Metoda simplă prin care poți afla cât te ține telefonul pe care tocmai ți l-ai cumpărat

În zilele noastre, Smartphone-urile, pe care le dețin deja majoritatea persoanelor, oferă o gamă variată de opțiuni. Pe de altă parte, avantajele vin la pachet și cu lucruri nu prea plăcute. Astfel, cum tehnologia avansează, toate aceste device-uri au și termene de valabilitate.

ADVERTISEMENT

Putem vedea, periodic, cum actualizările sistemului de operare sunt extrem de importante în protejarea dispozitivului și a informațiilor de pe el. În paralel cu avansul sistemului de operare, unele telefoane nu mai sunt compatibile cu cele mai noi schimbări.

O medie a termenului de valabilitate al unui Smartphone este de aproximativ 2.5 ani. În cazul în care te întrebi care e termenul de valabilitate al telefonului tău, trebuie să știi că brandurile mai mari oferă perioade mai lungi decât companiile mai mici. Durata de viață medie pentru unele dintre cele mai cunoscute smartphone-uri sunt: 4-8 ani la iPhone, 3-6 ani la Samsung sau 2-4 ani la Huawei.

ADVERTISEMENT

Durata de viață a unui Smartphone are ca punct de plecare momentul în care a fost creat. Nu este echivalentă cu data în care l-ai cumpărat. Se poate afla foarte ușor când a fost produs un telefon.

Trebuiesc parcurși câțiva pași simpli și ușori. Astfel, dacă încă mai ai cutia originală, pe ea poți verifica data producției. Poți verifica și documentele telefonului.

ADVERTISEMENT

În cazul în care ai pierdut cutia originală, nu trebuie să te îngrijorezi. Poți afla informația în setările telefonului. E necesar să accesezi meniul ”About” sau echivalentul său, notează Useit.ro.

Pentru a aflat care e termenul de valabilitate al Smartphone-ului tău, te poți folosi și de numărul de serie al telefonului pentru a afla când a fost creat. O parte din producători ascund data sau anul de producție în aceste numere.

ADVERTISEMENT

Sfat de la specialiști: nu mai folosiți Smartphone-urile după termenul de valabilitate

Chiar și după expirarea termenului de valabilitate, unele telefoane continuă să funcționeze normal. Cu toate acestea, cei care aleg să folosească un telefon mobil dincolo de acest termen riscă expunerea datelor către atacurile hackerilor, potrivit sursei citate.

Deși uneori enervante, actualizările de securitate și cele ale sistemului de operare au rolul de a proteja Smartphone-urile. Un telefon care nu mai e actualizat poate fi ușor spart de hackeri. Ei pot accesa rapid informații, de la cele financiare, la cele de sănătate.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați...
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”