Life

Cum poți scăpa de praful din casă cu un truc simplu. Gospodinele chineze folosesc această metodă

Cum scapi de praful din casă cu un truc foarte simplu. Este o metodă utilă, folosită de gospodinele chineze la curățenie.
26.06.2023 | 08:03
Cum poti scapa de praful din casa cu un truc simplu Gospodinele chineze folosesc aceasta metoda
Cum să cureți praful din casă cu o metodă simplă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Curățenia poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când în casă se adună praful, însă poți scăpa de el cu un truc foarte simplu. Metoda este utilizată de gospodinele chineze și dă rezultatele mult dorite.

Cum să cureți praful din casă cu un truc simplu, folosit de gospodinele chineze

Atunci când facem curat în locuință, unul dintre cele mai importante lucruri este să ștergem praful, care se depune foarte rapid, indiferent de cât de des îl ștergem. Din acest motiv, curățarea mobilei și a suprafețelor poate fi o adevărată bătaie de cap pentru gospodine.

ADVERTISEMENT

Folosirea unei cârpe umede sau uscate este cea mai utilizată metodă de a șterge praful, însă niciuna dintre acestea nu este avantajoasă. Cârpa umedă lasă urme pe suprafețe. Cea uscată ridică praful în aer, iar acesta se va depune din nou.

Există un truc aplicat de gospodinele chineze și este mai util decât o cârpă atunci când ștergem praful. Pentru a șterge praful în mod eficient, ai nevoie de o mătură obișnuită și de ciorapi de nailon.

ADVERTISEMENT

Trebuie doar să înfășori ciorapii în jurul măturii și să începi să ștergi praful. Datorită electricității statice din nailon, particulele de praf vor fi atrase rapid chiar și din locurile mai puțin accesibile, notează dcnews.ro.

Acest truc te ajută să îndepărtezi rapid praful de pe suprafețe și îl poți folosi chiar și atunci când musafirii sunt deja în pragul casei tale. Este o metodă mult mai eficientă, iar praful n se va mai depune atât e rapid pe mobilă.

ADVERTISEMENT

Cu ce ingrediente poți curăța praful de pe mobilă

Mai sunt și alte metode eficiente care te-ar putea ajuta să cureți praful de pe mobilă mai ușor și să nu se depună la fel de rapid. În loc să folosești soluții din comerț, trebuie să știi că sunt câteva ingrediente din bucătărie foarte eficiente la curățenie.

Atunci când vrei să cureți mobila de praf, oțetul poate fi foarte util. Îl poți utiliza în locul altei soluții, iar suprafețele vor arăta ca noi. Este un ingredient care nu ar trebui să-ți lipsească, mai ales că are numeroase utilizări, nu doar în bucătărie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bicarbonatul de sodiu și uleiul de măsline sunt potrivite pentru curățarea prafului. Acesta din urmă conține anumite substanțe datorită cărora particulele de praf nu se vor mai depune pe lemn.

Adaugă ulei de măsline într-un vas cu apă atunci când cureți mobila. Lemnul va fi protejat, iar praful de va depune mai greu. În plus, oțetul va proteja suprafețele de bacterii.

ADVERTISEMENT
Tags: