Life

Ingredientul cu care e bine să cureți praful de pe mobilă. Este util și pentru alte treburi casnice

Ingredientul cu care poți curăța praful de pe mobilă. Se găsește foarte ușor și este util și pentru alte treburi casnice.
13.04.2023 | 23:42
Ingredientul cu care e bine sa cureti praful de pe mobila Este util si pentru alte treburi casnice
Ingredientul cu care e bine să cureți praful de pe mobilă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ingredientul care te poate ajuta să cureți praful de pe mobilă se află la tine în bucătărie și te poate ajuta să scapi și de alte probleme. Este foarte util și îl poți folosi în locul produselor din comerț.

Ingredientul pe care să îl folosești pentru a curăța praful de pe mobilă. Cum trebuie să procedezi

Oricât de des am face curat, praful se pune mereu pe mobilă, indiferent de ce produse folosim pentru a-l șterge. Este o problemă frecventă, care le poate da bătăi de cap gospodinelor.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există un truc care te poate scăpa de această problemă. Ai nevoie de un ingredient pe care, cel mai probabil, îl ai în bucătărie. Oțetul este foarte util dacă vrei ca praful să nu se mai depună pe mobilă.

De asemenea, și bicarbonatul de sodiu este eficient, la fel și uleiul de măsline. Acesta din urmă are niște substanțe care împiedică particulele de praf să se pună pe lemn.

ADVERTISEMENT

Pentru a curăța mobila, este bine să adaugi ulei de măsline într-un vas cu apă. Lemnul va fi protejat de cele două ingrediente. Praful nu se va mai depune atât de ușor, iar oțetul va îndepărta bacteriile de pe mobilă.

Același truc te poate ajuta să previi și apariția urmelor de mâini pe mobilă. În loc de oțet, uleiul de măsline se amestecă cu săpun lichid. Mobila va avea un aspect lucios, iar tu nu vei avea avea grija că pot apărea urme.

ADVERTISEMENT

Cum mai poți folosi uleiul de măsline la curățenia din locuință

O altă activitate care poate fi o adevărată bătaie de cap este curățarea canapelelor din piele. Trebuie folosite doar anumite produse pentru astfel de suprafețe, pentru ca materialul să rămână lucios.

Poți folosi uleiul de măsline și la alte treburi din casă. De exemplu, îl poți folosi pentru curățarea canapelelor, deoarece materialul acestora nu se va deteriora. Trebuie doar să folosești câteva picături de ulei de măsline, iar suprafața va arăta ca nouă.

ADVERTISEMENT

Acest ingredient te poate scăpa și de problema scârțâitului ușilor. Trebuie doar să ungi balamaua cu ajutorul unui bețișor, iar zgomotul deranjant va dispărea.

ADVERTISEMENT
Tags: