Life

Cum poți schimba numele de utilizator de la contul actual de Gmail. Trucul care pe care puțini îl știu, nu e pentru toată lumea

Cum poți să schimbi numele de utilizator de la actualul cont de Gmail. Puțini știu despre acest truc. Nu toată lumea poate face asta.
20.04.2024 | 17:48
Cum poti schimba numele de utilizator de la contul actual de Gmail Trucul care pe care putini il stiu nu e pentru toata lumea
Cum să schimbi numele de utilizator de la contul de Gmail. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Trucul prin care poți să-ți schimbi numele de utilizator de la contul actual de Gmail. Această soluție nu poate fi aplicată, însă, pentru toți utilizatorii.

Cum poți să schimbi numele de utilizator de la contul actual de Gmail. Trucul pe care nu toți utilizatorii îl pot folosi

Miliarde de utilizatori din toată lumea folosesc Gmail, care este integrat și cu alte servicii și aplicații Google. Serviciul poate fi utilizat pe cele mai multe dispozitive, inclusiv iPhone-uri, laptopuri, telefoane Android, tablete și PC-uri.

ADVERTISEMENT

Poate ai o adresă veche de email, care nu mai este pe placul tău în acest moment, însă nu vrei să creezi un nou cont. Există, totuși, o soluție pentru a putea schimba numele de utilizator actual.

Dacă vrei să folosești adresa de email în scop profesional, nu este recomandat să utilizezi porecle sau titlul de job pe care îl deții. Mulți utilizatori au adresa de email vechi, pe care le-au creat cu mulți ani în urmă, motiv pentru care acum nu vor să le folosească.

ADVERTISEMENT

Experții recomandă, de asemenea, să nu folosești un număr lung la adresa de email. Dacă faci acest lucru, atunci se pot activa filtrele spam.

Este important de menționat că numele de utilizator pentru contul Google reprezintă partea din adresa de Gmail înainte de @gmail.com. Pentru a verifica ce nume de utilizator ai pentru email, trebuie să accesezi simbolul profilului, aflat în colțul din dreapta sus.

ADVERTISEMENT

Numele afișat este aflat în partea de sus, iar adresa de email este sub el. În cazul în care vrei să modifici adresa de Gmail, aceasta poate fi schimbată în funcție de ce permisiune acordă Google.

Cum să vezi dacă adresa ta de email poate fi schimbată

Există o metodă prin care poți verifica dacă Google îți acordă permisiunea de a-ți schimba numele de utilizator. Dacă folosești un laptop sau un PC, atunci trebuie să accesezi contul de Google.

ADVERTISEMENT

Alege apoi Personal Info din panoul din stânga, apoi accesează secțiunea Contact Info. Alege adresa de email, după care accesează Google Account email. În cazul nu care nu poți deschide această funcție, atunci înseamnă că nu ai permisiunea de a schimba adresa de email.

În schimb, dacă poți accesa funcția și te gândești cum poți să schimbi adresa de Gmail, trebuie să apeși butonul de Editare aflat lângă adresă. Odată ce accesezi funcția, poți introduce adresa de email, urmând instrucțiunile care apar pe ecran. După aceea, vei primi un email cu un link de verificare pentru a putea confirma noua adresă.

Pentru a schimba adresa de email de pe telefon, trebuie să intri în aplicația Gmail, apoi să accesezi imaginea profilului din colțul aflat în dreapta sus. Accesează apoi Google Account și intră în secțiunea Personal Info și Email.

Următorul pas este să apeși pe Google Account email. Dacă acesta nu se deschide, atunci înseamnă că adresa nu poate fi schimbată. Daca poate fi accesată, atunci apasă pe simbolul de editare de lângă adresa de email, pe care o poți modifica.

În situația în care nu este posibil să schimbi adresa Gmail, există o soluție, totuși. Mai exact, poți aplica câteva modificări. Google nu recunoaște punctele în adresă, astfel că le poți adăuga sau elimina înainte de @gmail.com. O altă soluție este să creezi un alias temporar, adăugând un semn + și o etichetă.

ADVERTISEMENT
Tags: