Life

Google va șterge milioane de conturi Gmail și YouTube. Se întâmplă de vineri, 1 decembrie

De la 1 decembrie, Google șterge toate conturile care nu au mai fost accesate de ani de zile. Cum poți, totuși, să eviți asta
30.11.2023 | 22:40
Google va sterge milioane de conturi Gmail si YouTube Se intampla de vineri 1 decembrie
Lista conturilor care vor fi șterse, începând de mâine, de cei de la Google Sursa foto: Hepta, Freepik
ADVERTISEMENT

Începutul lunii decembrie aduce vești proaste pentru cei care au conturi de Youtube sau de Gmail pe care nu le mai folosesc. Pentru a elibera spațiul de stocare, Google va începe ștergerea în masă a acestor conturi.

Ce conturi va șterge Google, începând de mâine

La final de an, cei de la Google pun în aplicare o măsură care își propunerea eliberarea spațiului de stocare. Aceasta presupune ștergerea conturilor vechi de Gmail, dar și de Youtube. În special, sunt luate în vizor conturile care nu au mai fost accesate de cel puțin doi ani.

ADVERTISEMENT

Vestea proastă abia de acum urmează. Nu doar că utilizatorii vor pierde conturile de Gmail, ci și întregul conținut asociat contului. Astfel, vă veți putea trezi peste noapte că nu mai aveți acces la Drive, Google Photos și Docs.

Nici conturile de Youtube nu scapă de efectele acestei măsuri drastice. Cei care nu au încărcat niciun videoclip pe contul personal de Youtube riscă să rămână fără el. Nu același lucru se va întâmpla și cu cei care au cel puțin un material încărcat pe cont.

ADVERTISEMENT

Ștergerea conturilor se va face în funcție de data la care au fost create. Astfel, cele mai vechi conturi, inactive poate de 3-4 ani vor fi șterse înaintea celor inactive de 2 ani.

Cei de la Google au mari așteptări de la această măsură. Cu toții speră ca, în acest fel, să se elibereze mai mult spațiu de stocare de pe servele, dând posibilitatea folosirii lui în alte scopuri.

ADVERTISEMENT

Cine scapă de noua măsură impusă de gigant

Cu toate astea, există și anumite excepții de la această măsură. Și anume, sunt conturi care, deși figurează ca fiind inactive de ani de zile, nu vor fi șterse începând de mâine.

Este vorba despre conturile aferente persoanelor juridice, școlilor, organizațiilor și diverselor companii. Acestea sunt exceptate de la măsură, luându-se în calcul importanța anumitor date stocate pe conturile Google.

ADVERTISEMENT

Dincolo de dorința de a elibera spațiul, cei de la Google spun că toate conturile mai vechi sunt în pericol. Cele care nu au mai fost accesate de ani de zile sunt mult mai predispuse atacurilor cibernetice sau chiar furtului de identitate.

Astfel, odată cu implementarea noii măsuri se dorește și sporirea securității în online. De asemenea, se recomandă tuturor utilizatorilor să aibă grijă ce date salvează și cui pun la dispoziție informații importante.

ADVERTISEMENT