Life

Cum prepari faimoasele gogoși pufoase cu măr ras. Sunt la mare căutare, iar rețeta e gata în doar câteva minute

Cum să prepari în doar 15 minute cele mai delicioase gogoși cu măr ras. Rețeta este la mare căutare și sunt un real deliciu.
08.06.2023 | 19:52
Cum prepari faimoasele gogosi pufoase cu mar ras Sunt la mare cautare iar reteta e gata in doar cateva minute
Rețeta simplă și rapidă de gogoși cu măr ras. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să faci repede gogoși pufoase cu măr. Rețeta este una simplă. Nu ai nevoie nici de multe ingrediente, nici de o răbdare de fier. Iar rezultatul este unul de-a dreptul delicios. Sigur vei vrea să le faci și altă dată.

Gogoși cu măr ras. Rețeta simplă și rapidă

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, dar rapid și sănătos, poți încerca o rețetă de gogoși. Nu te speria gândindu-te că trebuie să petreci ore întregi în bucătărie. Vorbim despre faimoasele gogoși pufoase cu măr ras care în compoziție au praf de copt, deci aluatul nu trebuie să stea la dospit.

ADVERTISEMENT

În plus, se fac cu lingura, ceea ce înseamnă și mai puțin timp petrecut cu modelarea lor. Astfel, ingredientele necesare sunt: 1 ou., o jumătate de linguriță de sare, 2 linguri de zahăr, 125 de grame de iaurt și trei linguri de ulei vegetal.

Pe listă se mai găsesc coaja rasă de la o portocală, 1 măr, 250 de grame de făină, 5 grame de praf de copt, 50 de grame de zahăr, scorțișoară și ulei pentru prăjit. Sfat: dacă aluatul este prea moale, poți să mai pui făină, cam 2-3 linguri.

ADVERTISEMENT

Pașii de preparare pentru gogoșile pufoase

Dacă toate ingredientele au fost adunate, se trece la preparare. Mărul se curăță de coajă și se dă pe răzătoare, de preferat pe partea cu găurile medii. Fructul se alege în funcție de cât de multă compoziție vrea fiecare, ideal ar fi ca la final să rămână cam 180 de grame.

Acesta se pune peste celelalte ingrediente și se amestecă bine. Se pun pe rând oul, sarea și zahărul. Peste ele se adaugă iaurtul, opțional esență de vanilie și coaja de portocală. Atenție, trebuie să fie rasă fin, ca rețeta de gogoși să fie respectată până la capăt.

ADVERTISEMENT

După ce ai format aluatul, pune o cratiță cu ulei pe foc și lasă-l să se încingă. Se folosesc în jur de 700 de ml de ulei, poate fi de floarea-soarelui, dar ideal este cel de arahide, deoarece este mult mai sănătos.

Când s-a încins, se ia aluat cu lingura și se pune în cratiță. Gogoșile cu măr ras se prăjesc numai 2-3 minute, la foc mediu, până când încep să capete o culoare aurie. După aceea, se scot pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie.

ADVERTISEMENT

În acest mod, excesul de ulei va fi absorbit. După aceea, când se răcesc puțin, pot fi mutate pe un alt platou și presărate cu zahăr. În funcție de gusturi, pot fi servite cu toping de ciocolată sau de fructe.

ADVERTISEMENT
Tags: