Life

Cele mai simple și gustoase gogoși pe care le poți face. O rețetă ieftină și ideală pentru familie

Cum să prepari cele mai simple și gustoase gogoși. O rețetă ieftină, potrivită pentru membrii familiei. Vor rămâne surprinși.
03.05.2023 | 00:40
Cele mai simple si gustoase gogosi pe care le poti face O reteta ieftina si ideala pentru familie
Rețetă de gogoși ca în copilărie. Sursa foto: Teo's Kitchen
ADVERTISEMENT

Gogoșile sunt întotdeauna o alegere potrivită atunci când îți dorești să-i impresionezi pe membrii familiei cu ceva gustos. Iată o rețetă foarte ușoară și cu ingrediente ieftine. Nu îți va lua mult timp să o prepari, iar rezultatul va fi unul fabulos.

Rețetă savuroasă de gogoși, ca în copilărie. Familia va rămâne surprinsă

Rețeta de gogoși pe care ți-o vom dezvălui te va duce cu gândul la copilărie. Vei face totul cu mult drag și răbdare și posibil să te oprești cu greu din mâncat, atunci când vei simți aroma plăcută. Lista de alimente de care ai nevoie este următoarea:

ADVERTISEMENT

Două ouă, o cană de zahăr, o cană de lapte, o cană sau două de făină de grâu, un cub de drojidie , o lingură de praf de copt, trei linguri de zahăr pudră pentru presărat, o lingură de scorțișoară tot pentru presărat și un litru de ulei pentru a prăji gogoșile, într-o tigaie.

Modul de preparare

Mai întâi de toate, trebuie să faci aluatul și să te pregătești cu puțină forță pentru frământat. Într-un bol lat sau orice vas încăpător, puneți făina, cana de lapte și praful de copt, după care începeți să amestecați toată compoziția cu mâna.

ADVERTISEMENT

Când începe aluatul să capete o textură moale, puneți și ouăle și frământați în continuare. Va fi gata totul când aluatul are un aspect puțin cremos sau când s-a omogenizat atât de bine, încât nu se mai lipește de degete. Nu uitați să-l lăsați la crescut.

Creșterea aluatului este un întreg proces. Preparatul se acoperă cu un prosop după ce este frământat ca la carte și lasă așa pentru o oră. După acest pas, luați câte puțin din aluat, faceți biluțe și le adăugați într-o tigaie cu ulei încins.

ADVERTISEMENT

Câte 10 minute trebuie lăsată fiecare biluță la prăjit, iar după ce le scoateți, le așezați pe un prosop de hârtie, în așa fel încât să se mai absoarbă din ulei. După ce ați terminat de consumat tot aluatul și să faceți gogoșile, deasupra acestora puteți presăra zahărul pudră și scorțișoara.

Dacă vă doriți un gust unic, puteți pune pe deasupra gogoșilor și topping de ciocolată albă sau neagră ori de care aveți prin bucătărie. O idee bună ar fi și să introduceți în interiorul gogoșilor ciocolată sau o cremă de căpșuni, cu ajutorul unei ustensile speciale.

ADVERTISEMENT

Rezultatul va fi o bunătate pe care o veți savura din plin. Nu vă veți mai sătura să gustați din gogoși, iar cei dragi vor fi adunați rapid la masă. Cu siguranță vă vor lăuda, mai ales pentru efortul depus, vă vor cere porții duble și să le mai preparați de acum încolo. Să aveți poftă bună!

ADVERTISEMENT