News

Cum răspunde Ton Greblă acuzațiilor USR și PMP: ”Nu e nicio modificare de ultimă instanţă”

Șeful Autorității Electorale Permanente a reacționat după ce USR și PMP au acuzat guvernul că pregătește o fraudă electorală de proporții.
08.03.2024 | 23:46
Cum raspunde Ton Grebla acuzatiilor USR si PMP Nu e nicio modificare de ultima instanta
Toni Greblă a vorbit despre schimbarea alocării delegaților în secțiile de votare Sursa foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) a reacționat la acuzațiile formulate de liderii PMP și USR care susțin că prin schimbarea algoritmului de desemnare a delegațiilor în secțiile de vot, executivul ar pregăti cea mai mare fraudă electorală de la Revoluție.

Cum răspunde Ton Greblă acuzațiilor USR și PMP

Toni Greblă a precizat că delegații PMP au fost eliminați pentru că grupul minorităților naționale, altele decât cea maghiară, din Camera Deputaților trebuie să aibă reprezentanți la toate scrutinele.

ADVERTISEMENT

”Nu e nicio modificare de ultimă instanță, este vorba de faptul că reprezentantul Grupului minorităților naționale din Camera Deputaților a fost trecut în etapa în care au fost trecute partidele politice parlamentare, deci a fost luat din etapa a treia și a fost trecut în etapa întâi, pentru că acolo îi e rostul.

Pentru că partidele politice parlamentare erau trecute în prima etapă. În a doua etapă sunt partidele europarlamentare (cum este PMP n.r.).

ADVERTISEMENT

Nu s-a pierdut, nu s-a câștigat niciun loc decât din etapa a treia a fost trecut în etapa întâi, la un loc cu toate celelalte partide parlamentare.

Repet, este grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților, minorități naționale altele decât cea maghiară.

ADVERTISEMENT

Din această cauză, ele, toate cele 27-28 de minorități cât compun grupul, trebuie să aibă și ele reprezentanți, și au avut întotdeauna reprezentanți în toate scrutinurile care au fost organizate în țară, de 32 de ani încoace”, a declarat președintele AEP, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria.

Președinții Uniunii Salvați România și Partidului Mișcarea Populară, Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, au susținut că Guvernul a modificat textul ordonanței de urgență privind comasarea alegerilor, astfel încât PMP să fie ”scos din secțiile de vot”.

ADVERTISEMENT

”Se pregătește cea mai mare fraudă electorală din ultimii 30 de ani!!! Asemenea lovituri la adresa opoziției sunt întâlnite doar în regimurile Lukașenco și Putin”, a declarat Eugen Tomac.

ADVERTISEMENT
Tags: