Sport

Cum s-a apucat Daniel Pancu de fotbal: “Nu mai era loc decât de portar!”

Daniel Pancu și-a adus aminte de copilărie și de momentul în care a decis să se apuce de fotbal, pentru început fiind obligat să joace portar.
19.08.2023 | 17:14
Cum sa apucat Daniel Pancu de fotbal Nu mai era loc decat de portar
Cum s-a apucat Daniel Pancu de fotbal: “Nu mai era loc decât de portar!”
ADVERTISEMENT

Aflat în studioul emisiunii ”Suflet de rapidist”, Daniel Pancu și-a adus aminte cum a început fotbalul ca portar, pentru ca mai târziu să ajungă mijlocaș sau atacant. ”Dacă îți mai aduci aminte când te-ai apucat de fotbal și cine te-a dus la fotbal și de unde dragostea asta pentru fotbal”, a întrebat Robert Niță.

Cum s-a apucat Daniel Pancu de fotbal: “Nu mai era loc decât de portar!”

”Fotbal era din spatele blocului de acolo. Adică era ușor de ghicit că îmi place și că sunt sunt talentat. La Iași, cum oficial am văzut un anunț în ziar și am plecat la selecție. Foarte mulți copii, foarte, foarte mulți, n-am mai prins decât loc de portar, dar și acolo cu capitala Harghitei care, Miercurea Ciuc, eu am răspuns la o întrebare care era. Și am prins post de portar 3-4 luni, dar am început să mă plictisesc. Și driblam, pierdeam mingea, m-au scos antrenorii în atac”, a completat Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT

”Uite și Cristi Săpunaru săptămâna trecută spunea că a început atacant. Idolul meu fiind Pancu, nu a ajuns portar, tu ai ajuns ca portar. La Beșiktaș chiar iei mănușile, celebrele mănuși, și intri în poartă. Ai rămas în istoria fotbalului din Turcia, pantera din Carpați”, a remarcat Robert Niță.

Daniel Pancu a rememorat acel episod. ”Păi și acum, am fost deranjat mult timp, da, acum m-am obișnuit, toată lumea de vorbea de portarul Pancu, își aducea aminte ca portar, nu de goluri. A fost ceva de excepție”, a declarat Pancu, mărturisind că se ducea singur la antrenamente: ”Eu mă duceam singur. Schimbam trei tramvaie. Ieșea lumea de la fabrică erau pline tramvaiele, mai stăteam și pe tampon. Schimbam trei tramvaie”.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, deși a ajuns unul dintre cei mai mari atacanți ai României, Daniel Pancu nu a avut un tată extrem de interesat de fenomenul fotbalistic. ”Ai mei m-au sprijinit când și-au dat seama că sunt ceva important, pentru că tot venea antrenorul pe-acasă să mă duc la antrenamente și atunci au realizat și ei da, am avut noroc, pentru că tata n-a avut nicio treabă cu fotbalul. Nu a venit să pună presiune pe mine, joacă să-mi dea meciuri, nicio treabă. A venit de două-trei ori să mă vadă. Nu prea înțelegea el că dădeam câte șapte-opt goluri pe meci”, s-a amuzat Pancu.

În încheiere, Daniel Pancu a mărturisit că mereu a avut un apetit pentru goluri și a preferat să joace în atac. ”Mijlocaș-atacant, junioratul l-am făcut al 4-lea la mijloc, 4-4-2 în romb cu sistemele ăstea, cu numărul 8 că Sabău era idolul meu. Junioratul puțin la națională am jucat vârf, cariera mea a fost împărțită între mijlocaș central ofensiv și atacant. Puțină lume știe că eu jucam mijlocaș stânga, sistemul 5-3-2, iar la Beșiktaș mijlocaș central în 3-4-3”, a declarat Pancu la ”Suflet de rapidist”.

ADVERTISEMENT

În anul centenarului Rapidului, Daniel Pancu a vorbit despre ce înseamnă Rapidul pentru el, într-un interviu special pentru Agerpres. ”Este greu de explicat în cuvinte. Rapid este în primul rând o satisfacţie uriaşă. Pentru că am promis în 1997 că nu voi merge la o rivală. Am avut ocazia, am fost curtat şi nu am făcut lucrul ăsta. Cred că am fost un exemplu de urmat pentru mulţi alţi jucători care au ales să rămână la Rapid, să nu trădeze. Am contribuit la promovarea rapidismului peste tot, prin toate sacrificiile făcute, întorcându-mă la echipă din străinătate unde aveam condiţii financiare mult mai bune.

Toate astea cred că au contat foarte mult şi nu doar evoluţiile şi golurile mele, care sunt destul de multe, în jur de 100 marcate pentru Rapid. Şi nu este uşor pentru niciun jucător să facă asta, mai ales că e vorba despre un club la care se pune presiune mare pe jucători, şi foarte puţini au reuşit de-a lungul timpului. Încă o dată, cred că am contribuit mult la promovarea rapidismului şi cred că i-am făcut pe ceilalţi de la alte echipe invidioşi pe noi. Poate de la mine a plecat stilul ăsta de a nu trăda şi cred că acest lucru a contat mai mult pentru suporteri decât golurile importante pe care le-am marcat”, a remarcat Pancu.

ADVERTISEMENT

”SUFLET DE RAPIDIST” o să vă delecteze în fiecare marți, după FANATIK SUPERLIGA. Cea mai tare emisiune sportivă din media românească, moderată de Horia Ivanovici, poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30, ÎN EXCLUSIVITATE, pe site-ul FANATIK.RO. Nu ratați nicio emisiune pentru că nu știți ce pierdeți!

Cum s-a apucat Pancu de fotbal?

ADVERTISEMENT
Horațiu Potra, mercenarul din Legiunea Străină săltat de polițiști, promitea acum 6 luni...
Horațiu Potra, mercenarul din Legiunea Străină săltat de polițiști, promitea acum 6 luni renașterea unui club de tradiție din România: „Voi readuce echipa în top!” » A pierdut primăria la 200 de voturi!
Cum au tratat publicațiile neoficiale ale AUR anularea alegerilor prezidențiale. „Lovitura de stat”...
Cum au tratat publicațiile neoficiale ale AUR anularea alegerilor prezidențiale. „Lovitura de stat” și „dictatorul Iohannis”, finanțate din bani publici
Unul din cei mai longevivi actori de comedie îi bate obrazul lui Mihai...
Unul din cei mai longevivi actori de comedie îi bate obrazul lui Mihai Bobonete. Îl acuză de vulgaritate: “La noi pot veni și copiii”
„Îi cunoșteau obiceiurile”. Detaliile operațiunii de lichidare a liderului pro-rus în Donețk
„Îi cunoșteau obiceiurile”. Detaliile operațiunii de lichidare a liderului pro-rus în Donețk
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în...
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în anonimat. Din ce a ajuns să trăiască acum una dintre cele mai mari campioane ale României
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Maurice Munteanu stârnește controverse! Ce spune acum despre Elena Lasconi, după ce a...
Maurice Munteanu stârnește controverse! Ce spune acum despre Elena Lasconi, după ce a susținut-o la prezidențiale: „Te trezești chiar degeaba?”
Cine este iubita lui Horaţiu Potra. Ana Maria și-a închis toate conturile de...
Cine este iubita lui Horaţiu Potra. Ana Maria și-a închis toate conturile de socializare înainte de precheziția mascaților. Ce postase acolo
De ce nu poate fi oprit fenomenul știrilor false de pe TikTok. Teodor...
De ce nu poate fi oprit fenomenul știrilor false de pe TikTok. Teodor Răileanu: ”Cu miliarde de utilizatori este, practic, tot un actor statal”
Sirianul la a cărui fermă a avut loc întâlnirea dintre Călin Georgescu și...
Sirianul la a cărui fermă a avut loc întâlnirea dintre Călin Georgescu și Horațiu Potra era mai de mult în vizorul autorităților. Motivul pentru care i s-a confiscat o armă
Mai mulți bani pentru pensionari. Majorări de peste 300 de lei din ianuarie
Mai mulți bani pentru pensionari. Majorări de peste 300 de lei din ianuarie
Călin Georgescu se teme pentru viaţa sa: Garda mea de corp principală e...
Călin Georgescu se teme pentru viaţa sa: Garda mea de corp principală e lângă mine zi şi noapte!
De ce nu sunt arestați Georgescu, Potra, Sechila și ceilalți golani neolegionari
De ce nu sunt arestați Georgescu, Potra, Sechila și ceilalți golani neolegionari
ANUNȚ privind FINALUL RĂZBOIULUI din UCRAINA! VEȘTI de la KREMLIN:
ANUNȚ privind FINALUL RĂZBOIULUI din UCRAINA! VEȘTI de la KREMLIN:
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano
Cine este românul care a murit carbonizat în cabina unui tir la Milano
Cât de mult au ridicat audiențele Realitatea Plus femeia-locomotivă Anca Alexandrescu și candidatul...
Cât de mult au ridicat audiențele Realitatea Plus femeia-locomotivă Anca Alexandrescu și candidatul ezoteric Călin Georgescu
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări!...
Singura gară din România care servește drept punct de frontieră pentru două țări! A fost inaugurată în 1870 și este inspirată după un palat din Viena