Life

Cum să acrești ciorba, indiferent de tipul ei. Sfaturi de la gospodinele pricepute

Cu ce se poate acri oala de ciorbă, în funcție de felul său. Ponturi practice de la gospodinele cu adevărat desăvârșite.
22.04.2024 | 11:09
Cum sa acresti ciorba indiferent de tipul ei Sfaturi de la gospodinele pricepute
Cu ce se poate acri oala de ciorbă, în funcție de felul său. Ponturi practice de la gospodinele cu adevărat desăvârșite. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum să acrești ciorba, indiferent de tipul ei. Sfaturi de la gospodinele pricepute. Preparatul culinar nu lipsește de pe mesele românilor, fiind un fel de mâncare sățios, delicios și care are o savoare cu totul aparte.

Cu ce se poate acri oala de ciorbă, în funcție de felul său. Ponturi practice de la gospodinele cu adevărat desăvârșite

Cu ce se poate acri oala de ciorbă, în funcție de felul său. Ponturi practice de la gospodinele cu adevărat desăvârșite. În general, se folosește borș, însă se pot folosi și alte produse care sunt la îndemâna tuturor femeilor.

ADVERTISEMENT

Pe toată perioada anului mâncarea poate fi acriță cu zeamă de varză de la murături. E foarte important să se pună aproape de final, atunci când legumele și carnea sunt fierte și nu mai durează mult până se stinge focul de la aragaz.

De asemenea, la început de primăvară supa se poate acri cu fructele care se găsesc în copaci. Corcodușele verzi, caisele, agrișele și strugurii acri sunt perfecți pentru a fi adăugați în oala cu ciorbă, tot spre final de fierbere.

ADVERTISEMENT

Toate aceste fructe se pot consuma cu mare încredere pentru că au o aromă savuroasă sau se pot scoate din oală în momentul servirii. În plus, ciorba se mai poate acri cu roșii proaspete sau din conservă. Cele proaspete se curăță de pielițe și se toacă mărunt înainte de a se pune în oală.

Laptele acru, kefirul și laptele bătut sunt alte ingrediente perfecte pentru a acri tot felul de ciorbe. Pentru a obține gustul acrișor aceste produse se pun în oală atunci când mâncarea este gata. Se adaugă treptat după ce au fost amestecate cu puțin lichid fierbinte din oală pentru a nu se brânzi ciorba.

ADVERTISEMENT

Ciorba, acrită cu diverse produse din gospodărie

Ciorba poate fi acrită cu diverse produse din gospodărie, în funcție de felul ei. Spre exemplu, roșiile sunt ideale atunci când avem o ciorbă de legume. Totodată, acest preparat culinar se mai poate acri cu puțină zeamă de lămâie sau lime.

Pe de altă parte, ciorba de perișoare se acrește cu roșii din conservă sau cu borș. Oțetul de mere și zeama de la lămâie sunt perfecte pentru ciorba de fasole, iar ciorba de văcuță se acrește cu iaurt, lapte bătut sau lapte acru.

ADVERTISEMENT

Pentru ciorba de burtă sunt de ajuns oțetul sau zeama de lămâie. Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să adauge în ciorba de potroace, foarte căutată primăvara, zeamă de la varza murată sau borș. Ambele au proprietăți curative.

ADVERTISEMENT