Ciorba este unul dintre cele mai versatile preparate. Este simplu de gătit, iar faptul că se pot pune diverse legume, după bunul plac, o face să fie una dintre mâncărurile preferate ale românilor. De obicei, ciorbele se asezonează cu plante aromatice și verdețuri, însă, una dintre acestea este excepția de la regulă.
Ciorbele sunt preferatele românilor. Fie că vorbim de cele făcute în casă, fie de cele comandate la restaurante, aproape că nu este zi în care românii să nu consume un astfel de preparat.
De-a lungul timpului, s-au perpetuat fel de fel de rețete de ciorbă, care mai de care mai delicioase și mai savuroase. Însă, toate au avut un element comun. Și anume, asezonarea cu verdeață, la final.
Chiar și cei mai mari bucătari păstrează asta ca pe un as în mânecă. Gustul unei ciorbe se poate schimba radical dacă este adăugată verdeața potrivită. Însă, nu toate ciorbele devin mai bune odată cu respectarea acestui pas.
Nu multe gospodine știu, dar există un tip de ciorbă căreia i se schimbă total gustul dacă i se adaugă pătrunjel la final. Este unul fel de ciorbă destul de popular în rândul românilor, mai ales în perioada de Paște.
Ciorba de miel este cea în a cărei preparare nu se recomandă deloc adăugarea de pătrunjel. Astfel de sfaturi vin de la cei mai renumiți în domeniu care le sfătuiesc pe gospodine să evite pe cât posibilul pătrunjelul.
Și, totuși, există o plantă care dă savoare preparatului din carne de miel. Gospodinele pot adăuga la final leuștean, aceasta fiind singura plantă care schimbă gustul ciorbei.
Ciorba de miel nu este deloc greu de preparat, iar ingredientele nu sunt nici ele unele numeroase. Pentru un preparat delicios, vei avea nevoie de 600 de grame de carne de miel cu os, o ceapă și frunze de ceapă verde.
Tot la capitolul legume, trebuie să te asiguri că ai un morcov, o felie de țelină, un ardei și un dovlecel de dimensiuni potrivite. Rețeta se completează cu 2 linguri de orez, o legătură de lobodă, una de ștevie și 250 ml de borș.
Pentru început, carnea de miel se spală și se pune la fiert în 4 litri de apă. Separat, toate legumele se taie cuburi și se adaugă în momentul în care carnea a fiert pe jumătate. După ce au fiert legumele și carnea complet, se poate trece la pasul următor.
În oala în care se află carnea și legumele se pun orezul, loboda, ștevia și se lasă la fiert. Borșul se adaugă la final, după ce a fost fiert separat. Nu în ultimul rând, ciorba de miel se asezonează cu leuștean proaspăt. Poftă bună!