Life

Cum să ai grijă de orhidee în sezonul rece. Așa va ține bine și iarna

Cum să ai grijă de orhidee în sezonul rece, având în vedere că este o plantă sensibilă. Trucuri pe care să le folosești ca să țină bine.
21.11.2023 | 17:30
Cum sa ai grija de orhidee in sezonul rece Asa va tine bine si iarna
Cum să ai grijă de orhidee în sezonul rece. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Orhideele sunt plante sensibile și necesită îngrijire specială, mai ales în sezonul rece. Trebuie să urmezi niște trucuri speciale pentru ca ea să trăiască.

Cum să ai grijă de orhidee în sezonul rece

Orhideele sunt plante sensibile și poți foarte ușor să le pierzi atunci când vine frigul. Asigură-te că orhideele tale sunt plasate într-un mediu cu temperaturi moderate.

ADVERTISEMENT

Majoritatea orhideelor preferă temperaturi mari. Planta ta ar trebui să stea într-un loc cu temperaturi între 18-24°C în timpul zilei și nu mai puțin de 12-15°C în timpul nopții. Evită expunerea directă la aerul rece sau la surse de căldură excesivă.

Orhideele au nevoie în continuare de lumină în sezonul rece. Plasează-le într-un loc unde să primească lumina indirectă a soarelui.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, intensitatea luminii poate scădea, așa că asigură-te că sunt expuse la lumina naturală cel puțin 12 ore pe zi. Altfel, riști ca orhideea ta să moară.

Ce trucuri mai poți folosi pentru a avea grijă de orhidee

În sezonul rece, nivelurile de umiditate pot scădea. Poți utiliza un umidificator sau poți plasa orhideele pe un suport cu apă pentru a menține umiditatea în jurul lor. Pulverizarea ușoară a aerului din jurul plantelor cu apă poate ajuta, de asemenea, la menținerea umidității.

ADVERTISEMENT

Asigură-te că spațiul în care sunt ținute orhideele este bine ventilat, dar fără curent de aer direct. Ventilația ajută la prevenirea bolilor și menține un mediu mai sănătos pentru plante.

În sezonul rece, orhideele au, în general, o perioadă de odihnă și pot necesita mai puțină fertilizare. Redu frecvența hrănirii sau folosește o concentrație mai scăzută de îngrășământ.

ADVERTISEMENT

Dacă orhideea a crescut și a devenit prea mare pentru ghiveciul său actual, este posibil să fie momentul să o replantezi într-un recipient mai mare sau în același recipient, dar cu un amestec de sol proaspăt.

ADVERTISEMENT