Life

Cum să ai o alimentație vindecătoare și o viață lungă și sănătoasă. Dr. Constantin Dulcan, adevăruri nespuse

Cum să te alimentezi corect pentru o viață lungă și sănătoasă. Adevăruri ascunse, dezvăluite de medicul Constantin Dulcan.
06.11.2023 | 23:21
Cum sa ai o alimentatie vindecatoare si o viata lunga si sanatoasa Dr Constantin Dulcan adevaruri nespuse
Cum să ne alimentăm sănătos. Sursa foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Alimentația este cea care ne influențează starea de sănătate, pe lângă alte obiceiuri de ale noastre zilnice. În funcție de modul cum ne hrănim, așa vom avea și viața. Dacă optăm pentru un regim alimentar echilibrat, în mod cert vom trăi ani mulți și sănătoși. Asta o spun chiar medicii.

Alimentația care te vindecă și te ajută să trăiești mai mult. Explicațiile dr. Constantin Dulcan

Dr. Dumitru Constantin Dulcan este unul dintre cei mai renumiți și apreciați medici neurologi și psihiatri din România. Sfaturile lui despre cum să trăim o viață echilibrată sunt considerate vorbe de aur, mai ales că mulți dintre cei care i-au trecut prin mână pot zâmbi acum, din nou, fără nicio grijă.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință din Chișinău, alături de moderatorul Mihai Morar, dr. Constantin Dulcan a oferit detalii interesante despre puterea noastră interioară de vindecare, despre puterea credinței, dar și despre modul cum trebuie să ne alimentăm, fiindcă hrana are unul dintre cele mai importante roluri în sănătate.

Potrivit dr. Constantin Dulcan, fiecare preparat conține două alimente esențiale: substanța, cea care ne hrănește organismul, înlocuiește celulele, și aroma obținută din ingrediente. Drept urmare, atunci când mestecăm și ne gândim la gust, servim spiritul și mintea la nivel de conștiință.

ADVERTISEMENT

Sfatul dr. Constantin Dulcan: Fructe și legume la fiecare masă. Salatele, înainte de restul alimentelor

Dr. Constantin Dulcan ne îndeamnă în primul rând să mâncăm la fiecare masă fructe și legume proaspete, deoarece așa vom avea suficiente enzime în organism ca să digerăm produsele mai grele, precum carnea sau lactatele. De altfel, ar trebui ca salatele să le consumăm înainte de restul alimentelor.

”În primul rând, salatele ar trebui să le mâncăm înaintea restului de alimente. De ce? Nicio masă nu trebuie să fie fără legume și fructe proaspete. Logica este că nu avem suficiente enzime în corpul nostru ca să digerăm complet, mai ales carnea și lactatele.

ADVERTISEMENT

Legumele verzi, crude, nu veștejite pe rafturile magazinelor, vin cu enzime. Acele enzime contribuie, alături de cele interne, la digestia completă. Alimentele care nu se digeră complet fermentează și emit o serie întreagă de substanțe toxice. De aceea ne putem trezi cu dureri de cap sau cu boli mai mari”, a explicat renumitul medic în cadrul conferinței ”Fain și Simplu”, organizată zilele acestea la Chișinău.

Dr. Constantin Dulcan ne îndeamnă să reducem din cantitatea de hrană

Totodată, este foarte importantă și cantitatea de mâncare. Să evităm să ne alimentăm până la senzația de sațietate, deoarece așa vom evita acumularea de grăsime. Cum este posibil? Nu vom mai hrăni celulele care au nevoie de senzația noastră de sațietate.

ADVERTISEMENT

”Avem celule care înglobează grăsimea și care așteaptă senzația de sațietate ca să absoarbă grăsimea. Dacă nu mâncăm până la sațietate, celulele nu mai absorb grăsimea, în felul ăsta evităm țesutul gras în exces. (…) Aromele sunt necesare spiritului. Totul este util, dacă păstrăm simțul rațional”, a mai precizat medicul.

ADVERTISEMENT