Life

Cum să alegi corect cele mai bune roșii din piață. Adevărul pe care vânzătorii nu-l vor spune niciodată

Cum poți alege corect cele mai bune roșii din piață, coapte natural și aromate. Vânzătorii nu-ți vor spune niciodată aceste trucuri.
26.05.2023 | 00:24
Cum sa alegi corect cele mai bune rosii din piata Adevarul pe care vanzatorii nul vor spune niciodata
Cum să alegi corect cele mai bune roșii din piață. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Metodele prin care poți să alegi cele mai bune roșii din piață. Trebuie să ai grijă la anumite aspecte dacă vrei să te asiguri că ai parte de fructe și legume proaspete, care nu conțin pesticide.

Cum să alegi corect cele mai bune roșii din piață

În ziua de astăzi, tot mai multe persoane încearcă să achiziționeze fructe și legume proaspete și să le evite pe cât posibil pe cele cu pesticide. Atunci când vine vorba de roșii, ar fi bine ca acestea să fie cumpărate de la producători locali de încredere, care utilizează metode ecologice de cultivare.

ADVERTISEMENT

Roșiile se numără printre cele mai consumate produse de către români, însă este destul de greu ca cele coapte natural să se diferențieze de cele cu pesticide. Atunci când vrei să cumperi roșii proaspete și aromate, trebuie să ții cont de mai multe aspecte.

Dacă vrei să te asiguri că roșiile pe care le cumperi sunt coapte natural, trebuie să cunoști sezonul lor de recoltare. Cele de seră se cultivă în condiții controlate. De multe ori, pentru a crește mai rapid și pentru a evita dăunătorii, acestea sunt tratate cu pesticide.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, roșiile de sezon sunt cultivate în aer liber și sunt coapte natural. Gustul lor este mai aromat și sunt cele mai bune pe care le poți achiziționa în sezonul cald. O altă variantă este să alegi roșiile care sunt cultivate local.

Cum trebuie să fie coaja roșiilor naturale

Totodată, trebuie să acorzi atenție și aspectului exterior al roșiilor. Acesta te poate ajuta să-ți faci o idee despre procesul de creștere și tratament. De exemplu, roșii coapte natural au, în mod normal, o culoare uniformă. Adesea, aceste roșii sunt de un roșu intens și strălucitor.

ADVERTISEMENT

Roșiile coapte natural sunt mai ferme. Un alt avantaj este că nu prezintă pete sau semne de deteriorare. În schimb, roșiile tratate cu pesticide cu o culoare palidă. Pot avea și pete de decolorare sau semne că au fost atacate de insecte, notează redacția.ro.

Ținând cont de aceste aspecte, este important să verifici coaja roșiilor atunci când mergi la cumpărături. Dacă au un aspect lucios sau urme de ceară, atunci este posibil ca roșiile să fie tratate cu substanțe chimice pentru a rezista mai mult.

ADVERTISEMENT

De asemenea, contează foarte mult mirosul și gustul roșiilor. Cele proaspete miros dulce și aromat, precum fructele proaspete. În cazul roșiilor tratate cu pesticide, acestea nu au mirosul prea intens sau emană un miros neplăcut. În plus, gustul roșiilor naturale este mult mai aromat.

ADVERTISEMENT
Tags: