Life

Cum să așezi, de fapt, patul în dormitor. Regulile Feng Shui te feresc de rele și necazuri

Trucuri pentru așezarea patului în dormitor. Regulile Feng Shui de care trebuie să ții cont, pentru a fi ferit de rele și de necazuri.
02.04.2024 | 13:12
Cum sa asezi de fapt patul in dormitor Regulile Feng Shui te feresc de rele si necazuri
Reguli Feng Shui pentru dormitor. Sursa foto: Mobila Laguna
ADVERTISEMENT

Felul cum ne amenajăm dormitorul este foarte important, potrivit specialiștilor în arta Feng Shui. Stilul de viață ne poate fi influențat de modul cum sunt aranjate elementele care îl compun, printre care patul.

Cum să amenajezi corect patul în dormitor, potrivit specialiștilor în arta Feng Shui

Un prim lucru de care trebuie să ținem cont este amplasarea dormitorului cât mai aproape de fereastră. Lumina naturală ne dă o stare de bine și ne încarcă energic, încât vom desfășura diferite activități fără a mai simți stare de oboseală.

ADVERTISEMENT

În același timp, patul nu ar trebui pus lângă oglindă, fiindcă acest obiect ar acumula din energiile negative, ziua, și spre seară le-ar oferi persoanei din fața sa. Cum inevitabil ne vom uita în oglinda din fața patului, nu strică să luăm în considerare regula Feng Shui.

De asemenea, aflați și că tăblia patului trebuie să fie orientată către Nord, drept urmare picioarele ar trebui îndreptate spre Sud și, totodată, este musai ca patul să aibă de o parte și de cealaltă câte o noptieră.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru un somn odihnitor, patul trebuie să fie din lemn, în detrimentul unuia confecționat din metal. În acest fel te asiguri că dormi liniștit. În arta Feng Shui lemnul este catalogat drept un obiect purificator.

Pentru ca odihna să fie una profundă, patul trebuie învelit într-o lenjerie într-o culoare caldă, care să se asorteze cu cea a pereților. De altfel, lumina naturală va pătrunde mai bine într-o cameră vopsită în nuanțe cu tonuri calde.

ADVERTISEMENT

Sfatul Lidiei Fecioru pentru un dormitor fără energii negative

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, spune că dormitorul nostru, în special al soților, nu trebuie să aibă mai mult de două perne și trebuie eliminate coșul de gunoi și orice lucru vechi care nu mai este utilizat.

În același timp, în dormitorul conjugal nu ar trebui să existe apă și obiecte cu formă triunghiulară. Bioenergoterapeutul subliniază că un astfel de spațiu din casă trebuie să fie cât mai simplu și inclusiv fără jucării, care amintesc de nostalgia copilăriei.

ADVERTISEMENT

”Să nu avem mai multe perne în dormitor, ci doar două perne. Şi nici trei perne. Gunoiul şi lucrurile vechi nu sunt permise sub patul conjugal. Se pot pune în sertarele de la pat.

Oamenii care sunt deja căsătoriţi şi sunt un cuplu, să nu păstreze jucării de pluş în dormitor. La nivel subtil, ei nu ies din chestia asta a copilăriei. Tot timpul se comportă ca nişte copii.

Să se scoată din dormitor tot ce simbolizează apa. De asemenea, sunt nedorite şi obiectele care au forme triunghiulare. Dormitorul trebuie să fie cât mai simplu. Să nu ţinem vaze goale în dormitor. E bine să nu le păstrăm în dormitor. Se pot duce în hol, dar nu în dormitor”, a explicat Lidia Fecioru pentru Antena 3 CNN. 

ADVERTISEMENT
Tags: