Life

Cum să atragi norocul, sporul și sănătatea în viața ta de Buna Vestire. Alimentul care nu trebuie să îți lipsească din farfurie

Alimentul pe care e bine să-l consumi de Buna Vestire pentru a atrage norocul, sporul și sănătatea în viața ta. Nu trebuie să-ți lipsească.
25.03.2024 | 07:22
Cum sa atragi norocul sporul si sanatatea in viata ta de Buna Vestire Alimentul care nu trebuie sa iti lipseasca din farfurie
Ce aliment e bine să consumi de Buna Vestire, Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Iată cum poți atrage norocul, sănătatea și sporul în viața ta de Buna Vestire. Există un aliment care nu ar trebui să-ți lipsească din farfurie în această zi.

Alimentul pe care să-l consumi ca să atragi norocul, sporul și sănătatea în viața ta de Buna Vestire

Pe 25 martie este Buna Vestire, sărbătoare care mai e cunoscută și sun numele de Ziua Când Îngerul Gabriel I-a Vestit Fecioarei Maria Nașterea Pruncului Iisus. Este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.

ADVERTISEMENT

Această sărbătoare are o însemnătate importantă din punct de vedere spiritual și reprezintă o ocazie în care să sărbătorești începutul primăverii, dar și de a aduce în locuință sănătate, noroc și prosperitate.

Mai exact, alimentul asociat cu această sărbătoare, pe care e bine să-l mănânci pentru a atrage lucrurile bune în viața ta, este raduca sau urzica, plantă despre care se spune că este un simbol al fericirii, prosperității și protecție împotriva ghinionului și a farmecelor.

ADVERTISEMENT

În trecut, urzica era utilizată ca plantă medicinală pentru diferite acțiuni. În ziua de astăzi, este un aliment perfect pentru a fi consumat primăvara, datorită numeroaselor beneficii pe care le are.

Urzica este un aliment bogat în nutrienți esențiali și are mai multe vitamine. Printre acestea se numără vitamina A, C și K, dar și minerale importante (calciu, magneziu și fier).

ADVERTISEMENT

În plus, urzica este bogată în antioxidanți și substanțe inflamatorii. Această plantă contribuie, astfel, la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății generale.

Există mai multe rețete în care poți utiliza acest aliment. Planta poate fi adăugată în diverse rețete, cum ar fi supa de urzici sau un pateu veggie.

ADVERTISEMENT

Se poate face o omletă, se adaugă în salate sau poți prepara un smnoothie în care să o integrezi. Un alt mod mai simplu de a consuma urzica este să prepari mâncare de urzici scăzute sau cu usturoi.

Mâncarea de urzici de post cu usturoi, pilaful cu urzici la cuptor sau piure de urzici cu usturoi sunt alte feluri de mâncare pe care le poți încerca.

Ce alte tradiții și superstiții sunt asociate cu Buna Vestire

În afară de consumul de urzici, Buna Vestire este asociată și cu alte tradiții și superstiții. Acestea au ca scop aducerea sănătății și norocului la tine în locuință.  De exemplu, un obicei este să te speli pe față cu rouă dimineața sau să te scufunzi într-un râu sau izvor de trei ori.

Mai există și o tradiție care vizează femeile și este bine ca acestea să o respecte. Potrivit acesteia, femeile care își cos hainele în această zi vor avea o îmbrăcăminte ce se va păstra mereu frumoasă și nouă.

ADVERTISEMENT