Life

Cum să cureți corect grătarele de la aragaz. Un truc pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Curățarea corectă a grătarelor de la aragaz. Un truc simplu și rapid de aplicat, pe care orice gospodină trebuie să-l cunoască.
28.04.2023 | 10:14
Cum sa cureti corect gratarele de la aragaz Un truc pe care trebuie sal stie orice gospodina
Sfaturi pentru curățarea aragazului. Sursa foto: Time to Clean
ADVERTISEMENT

Aragazul este unul dintre obiectele casnice, din bucătărie, care necesită o curățare zilnică, dacă obișnuiești să-l utilizezi des, pentru a găti. Fiecare componentă a acestuia conține murdărie, așadar trebuie făcută o igienizare ca la carte, mai ales pentru grătare.

Cum se îndepărtează murdăria de pe grătarele aragazului

Lăsate mult timp nespălate, grătarele aragazului capătă straturi de grăsime, ce cu greu se mai pot elimina și te vor costa un timp mai îndelungat. Dacă nu vrei să ajungi în acest stadiu și, posibil, să te confrunți cu o stare de nervozitate, iată un truc pe care îl poți aplica mereu, de acum încolo.

ADVERTISEMENT

Pe piața comercială sunt o mulțime produse care promit o curățare rapidă și eficientă, însă nu de puține ori s-a demonstrat contrariul utilizându-le. Noi vă sugerăm o metodă sigură, cu un ingredient folosit adesea de specialiștii în curățenie.

Amoniacul poate curăța grătarele aragazului așa cum ți-ai dori. Ce trebuie să faci este să iei o pungă de sandvișuri cu sigiliu, să pui în interior amoniacul și să introduci grătarul, dar nu de tot, căci rezultatul va fi dat de vaporii soluției.

ADVERTISEMENT

Grătarul se lasă așa peste noapte, iar a doua zi vei descoperi cât de ușor poți îndepărta reziduurile. Mai mult, va dispărea și mirosul neplăcut. Indicat este să utilizați mănuși în procesul de curățare, pentru a evita orice tip de incident.

Soluții naturale pentru curățarea aragazului

Sunt și soluții naturale pentru curățarea aragazului, precum bicarbonatul de sodiu. Potrivit Apartment Therapy, ai nevoie de un vas în care să torni apă caldă, iar deasupra presari ingredientul care se folosește de obicei pentru prepararea prăjiturilor.

ADVERTISEMENT

Apa se amestecă și așa se va obține o compoziție lichidă, precum o pastă, care se întinde pe suprafața murdară de pe aragaz. Se lasă să acționeze jumătate de oră și ulterior se îndepărtează cu o lavetă umedă. Vei fi uimit/ă de cât de bine se curăță totul.

Mare atenție, căci bicarbonatul de sodiu este abraziv, de aceea este importantă ”unealta” cu care îl îndepărtezi. Nu se recomandă un burete din sârmă, căci suprafața curățată poate fi alterată. Dacă nu dispuneți de o lavetă sau de un burete simplu, folosiți un prosop, umezit, sau o cârpă, așa cum făceau mamele și bunicile noastre odinioară.

ADVERTISEMENT

Cum eviți murdărirea aragazului

Ca să eviți murdărirea în exces a aragazului, puteți aplica pe suprafața acestuia o folie de aluminiu. Aceasta se găsește în orice magazin alimentar sau la supermarket și are un preț foarte mic. De altfel, atunci când gătiți, nu uitați să acoperiți cu un capac preparatele care încep să clocotească și să lase stropi.

ADVERTISEMENT
Tags: