Life

Cum să cureți pereții de grăsime. Cele mai bune soluții

Dacă doriți să curățați bucătăria și să scăpați de petele de grăsime de pe pereți, trebuie să știți care sunt cele mai eficiente soluții.
26.01.2024 | 22:46
Cum sa cureti peretii de grasime Cele mai bune solutii
Așa curățați eficient petele de grăsime din bucătărie/sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Curățarea pereților de grăsime din bucătărie poate fi o sarcină destul de enervantă pentru multe gospodine. De obicei, această încăpere din casă este una dintre cele mai murdare, mai ales dacă obișnuiți să gătiți în fiecare zi. Așadar, dacă nu știți cum să mai scăpați de pereții plini de grăsime, vă arătăm ce soluții eficiente și rapide puteți încerca. Renunțați la produsele costisitoare din comerț!

Cum să cureți pereții de grăsime

Bucătăria este locul cel mai murdar dintr-o casă, așa că gospodinele se chinuie teribil să scape de pereții plini de grăsime. Multe sunt tentate să apeleze la soluții scumpe din supermarketuri, însă de cele mai multe ori acestea nu dau rezultatele așteptate.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, există soluții mult mai ieftine care vă pot ajuta să aveți pereții din bucătărie impecabili. În acest material vă vom arăta care sunt cele mai bune metode prin care puteți curăța bucătăria de urmele de grăsime urât mirositoare.

Soluții simple de mare ajutor

Prima dată puteți încerca fosfatul trisodic, o soluție puternică pentru curățarea petelor de grăsime. Veți avea nevoie de o pereche de mănuși de cauciuc dacă manevrați această soluție.

ADVERTISEMENT

În plus, trebuie să știți că fosfatul trisodic se amestecă mereu cu apă. Atenție, însă! Soluția să nu fie prea concentrată, pentru că s-ar putea să îndepărtați luciul vopselei.

Și clorul este o altă soluție ideală la care puteți apela dacă doriți să îndepărtați rapid petele de grăsime de pe pereți. Atunci când începeți să curățați cu clor în bucătărie, trebuie să deschideți geamul pentru a aerisi, pentru că vaporii lui sunt extrem de toxici.

ADVERTISEMENT

Dacă folosiți clor, soluția se face dintr-o parte de clor și două părți de apă rece. Cu o lavetă moale și înmuiată în soluție se freacă suprafețele pline de grăsime.

Oțetul alb face minuni în bucătărie

Dacă aveți pete mici de grăsime pe pereți, puteți apela la oțetul alb. Soluția se prepară dintr-o cană cu apă caldă și o cană cu oțet. Le amestecați bine într-un recipient cu pulverizator și aplicați peste petele de grăsime. Lăsați soluția să acționeze 15 minute, iar la final ștergeți cu un prosop curat de bucătărie.

ADVERTISEMENT

Un alt truc eficient este cel cu detergentul lichid de vase. Pentru asta, aveți nevoie de o cană de apă caldă și o linguriță de detergent, pe care le amestecați bine. La final, aplicați soluția pe toate suprafețele pătate cu grăsime. Important este să ștergeți apoi cu o cârpă umedă moale, pentru a nu rămâne urme de săpun.

ADVERTISEMENT
Tags: