Life

Așa scapi de mirosul de mâncare din bucătărie. Nu ai nevoie de hotă, ci doar de două ingrediente simple

Vrei să scapi de mirosul de mâncare din bucătărie? Poți face acest lucru cu niște ingrediente simple, fără să mai pornești hota.
16.12.2023 | 17:28
Asa scapi de mirosul de mancare din bucatarie Nu ai nevoie de hota ci doar de doua ingrediente simple
Așa scapi de mirosul de mâncare din bucătărie. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

După ce gătești, sigur primul lucru pe care vrei să îl faci e să scapi de mirosul de mâncare din bucătărie. Cu atât mai mult în condițiile în care bucătăria nu este separată de sufrageria.

Așa scapi de mirosul de mâncare din bucătărie

Hota poate fi de mare ajutor atunci când vrei să scapi de mirosul de mâncare din bucătărie. Chiar și așa, pot fi momente în care pur și simplu aceasta nu face față. Astfel, pe parcursul nopții tot o să simți un oarecare disconfort.

ADVERTISEMENT

Cum să scapi însă de mirosul de mâncare din bucătărie? Gospodinele apelează la numeroase trucuri, iar multe dintre ele au fost făcute publice pe internet. Poți prepara o soluție simplă cu niște ingrediente pe care le ai în casă.

Rezultatul este uimitorul. Bucătăria ta va fi parfumată. De asemenea, poți să apelezi la astfel de trucuri nu numai după ce gătești, ci și când vrei să schimbi oarecum aerul într-o cameră din casă.

ADVERTISEMENT

Ce trucuri folosesc, deci, gospodinele? O persoană spune că pune la fiert 400 de ml de de apă alături de 2 dopuri de balsam de rufe. Totul se lasă la aragaz la fiert pentru 10-15 minute, iar casa este parfumată instant.

Soluția cu măr și scorțișoară care parfumează întreaga încăpere

Altele în schimb nu recomandă așa ceva. Se pare că balsamul de rufe poate fi toxic atunci când este distribuit într-un astfel de mod. O gospodină are o recomandare mult mai naturală.

ADVERTISEMENT

Aceasta folosește scorțișoară și o coajă de măr. Ingredientele se pun la fiert, alături de apă, iar rezultatul este uimitor, spune ea. Casa este parfumată, într-un mod natural, cu niște ingrediente simple.

“Eu pun scorțișoară într o crăticioară cu apă. Nu suport balsamul. Numai că eu gătesc în casă, ce nu face miros puternic, restul gătesc în bucătăria de vară (locuiesc la țară). Scorțișoară și o coajă de măr, fac un miros super în casă”, a fost trucul prezentat de o gospodină.

ADVERTISEMENT

Alte persoane în schimb se bazează pe uleiuri esențiale și pe difuzoare. Se pare că și acestea te pot ajuta să scapi de mirosul de mâncare din bucătărie. De asemenea, aerisirea are și ea un rol foarte important. Cea mai sigură metodă rămâne însă cea care are la bază ingrediente naturale.

ADVERTISEMENT