Cu toții știm cât de importantă este o mașină curată și nu doar din punct de vedere estetic. Este esențial ca autoturismul să fie curat pentru a putea avea vizibilitate în trafic. Însă, la fel de important precum exteriorul mașinii este și interiorul. Unele părți ale mașinii sunt greu de curățat, însă, de acum încolo, nu va mai fi deloc o problemă să ai volanul și tapițeria ”lună”.
Așa cum gospodinele sunt preocupate de curățenia casei, așa sunt unii șoferi preocupați de curățenia mașinii. Există persoane care își duc zilnic autoturismul la spălat, fie că și-au format un obicei, fie că este necesar.
De cele mai multe ori, cei care ajung cu mașinile la spălat se axează doar pe exterior. Caroseria se murdărește cel mai des și, uneori, poate fi un adevărat pericol să circuli cu mașina murdară în trafic. Se poate întâmpla să nu ai vizibilitate, iar de aici și până la accidente nu este un drum prea lung.
Însă, nu doar exteriorul este important, ci și interiorul. O mașină curată la interior oferă o altă senzație în timpul condusului. Șoferii știu că anumite părți ale mașinii sunt predispuse mai mult mai murdărie decât altele. Așa se face că, de obicei, volanul și tapițeria sunt cele mai murdare părți din interiorul unui autoturism.
Deși nu pare, nu este deloc ușor să cureți volanul și tapițeria. Ambele sunt fabricate din materiale care necesită o atenție sporită. Este foarte posibil ca unele produse chimice să le dăuneze, iar dacă vrei să eviți asta, trebuie să știi că ai la îndemână alte metode.
Atunci când vrei să cureți tapițeria, este important să elimini praful cu ajutorul unui aspirator. Mai apoi, este esențial să cunoști materialul din care este confecționată pentru a aplica o soluție potrivită pentru ea.
După ce ai găsit soluția respectivă, trebuie doar să urmezi instrucțiunile de pe ambalajul ei. Imediat după ce ai aplicat soluția, poți folosi o lavetă cu care să faci mișcări ușoare, circulare, pentru ca soluția să pătrundă mai bine în material.
Soluția va avea nevoie de puțin timp pentru a acționa. După acest pas, poți îndepărta excesul de umezeală cu o cârpă uscată. Pentru ca totul să se usuce foarte bine și să nu rămână miros deranjant în mașină, trebuie să lași atât ușile, cât și geamurile deschise.
Și în cazul volanului se aplică același prim pas. Și anume, îndepărtarea prafului înainte de a aplica diverse soluții menite să îl curețe. Apoi, în funcție de materialul din care este făcut volanul, plastic sau piele, se aplică soluția corespunzătoare.
Soluția se lasă să acționeze câteva secunde, după care se șterge cu o lavetă uscată. Este foarte important ca, în momentul ștergerii volanului să nu pui presiuni pe ele pentru a nu îl deteriora.
De asemenea, dacă pe volan a rămas exces de soluție, poți să îl lași să se usuce în mod natural. Dacă vrei să îl protejezi de deteriorare, fie ea și provocată de razele soarelui, pot aplica un spray de protecție special.