Life

Cum să faci aluatul de pizza perfect. Rețeta lui Joseph Hadad are un ingredient secret

Dacă vrei și tu să faci aluatul de pizza perfect, poți ține cont de rețeta lui Joseph Hadad. Bucătarul are câteva trucuri interesante.
14.11.2023 | 10:15
Cum sa faci aluatul de pizza perfect Reteta lui Joseph Hadad are un ingredient secret
Cum să faci aluatul de pizza perfect. Sursă foto: Pinterest, Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Toată lumea își dorește ca aluatul de pizza să fie unul perfect. Sunt însă niște greșeli banale pe care ajungem să le facem și care ne pot strica întreg preparatul. Joseph Hadad ne dă însă niște sfaturi utile.

Cum să faci aluatul de pizza perfect

Chef Joseph Hadad a prezentat rețeta pentru aluatul de pizza perfect. Bucătarul spune că putem să obținem un preparat mai delicios decât cel din restaurante dacă urmăm anumite sfaturi.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, este simplu să comandăm o pizza. Ajunge la ușa noastră caldă, în nici măcar o oră. Totuși, nu de puține ori, poate gustul nu este chiar cel așteptat. Tocmai dina acest motiv, Joseph Hadad ne propune să facem singuri acasă o pizza delicioasă.

Secretul stă în aluatul de pizza, care trebuie să iasă perfect. Mai apoi contează și restul ingredientelor pe care le adăugăm. Conform bucătarului, primul lucru esențial la prepararea aluatului de pizza este făina.

ADVERTISEMENT

Este recomandat să utilizăm făină de pâine, sau făină specială de pizza. Acesta este ingredientul secret. De asemenea, un alt factor important este temperatura apei. Poate pentru unii nu e importantă, dar în realitate, utilizând apă rece, drojdia nu va fi activată.

De cealaltă parte, dacă apa utilizată este mult prea caldă, atunci omoară drojdia. Astfel, este nevoie să găsim un echilibru, utilizând o apă călduță. În acest mod, aluatul de pizza iese perfect și are și un gust ceva mai complex.

ADVERTISEMENT

„Să începem cu începutul: aluatul. Este indicat să folosiți făină de pâine sau, dacă aveți posibilitatea, să luați de la magazinele etnice italiene chiar făină pentru pizza. Apoi, temperatura apei este importantă pentru procesul de creștere a aluatului.

Dacă apa este prea rece, nu va activa drojdia. Dacă este prea caldă, o va omorî. Temperatura potrivită este cea călduță. Însă o apă mai rece va activa mai încet drojdia, iar ca rezultat veți obține un aluat cu un gust mai complex”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

ADVERTISEMENT

Cât timp poate sta aluatul la dospit

Bucătarul măi are însă și alte sfaturi esențiale. Poate mulți nu știau, dar gustul unei pizza poate fi dat și de timpul de fermentare. Aluatul poate fi lăsat încet să crească în frigider între 2 și 5 zile.

În acest mod, textura va fi mai elastică. De asemenea, în momentul în care suntem hotărâți să preparăm pizza, vom observa că aluatul crește mai mult, astfel că nu va mai fi nevoie de o frământare intensă.

„Gustul este îmbunătățit și de o fermentare la temperatură mai mică și mai îndelungată. Puteți să o lăsați să crească încet în frigider de la două până la 5 zile. În plus, acest proces îndelungat ajută la textura mai elastică a aluatului, fiind astfel mai ușor de întins datorită dezvoltării glutenului.

Acesta se dezvoltă și în procesul de frământare, așa că dacă lăsați aluatul mai mult la crescut, nici nu va mai trebui să frământați la mână prea mult.”, a mai adăugat Joseph Hadad.

ADVERTISEMENT