Life

Gogoși pufoase și delicioase, fără lapte și ouă. Vei apela numai la această rețetă

Gogoși spumoase și savuroase, care nu au în compoziție lapte și ouă. De acum înainte numai în felul acesta le vei face.
10.01.2024 | 19:00
Gogosi pufoase si delicioase fara lapte si oua Vei apela numai la aceasta reteta
Gogoși spumoase și savuroase, care nu au în compoziție lapte și ouă. De acum înainte numai în felul acesta le vei face. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Gogoși pufoase și delicioase, fără lapte și ouă. Vei apela numai la această rețetă. Gustul minunat te va trimite instant cu gândul la copilărie. Încearcă-le și imediat vei depăna amintiri alături de persoanele dragi!

Gogoși spumoase și savuroase, care nu au în compoziție lapte și ouă. De acum înainte numai în felul acesta le vei face

Gogoși spumoase și savuroase, care nu au în compoziție lapte și ouă. De acum înainte numai în felul acesta le vei face. Sunt simple și nici nu au nevoie de o perioadă foarte mare de pregătire înainte de coacere.

ADVERTISEMENT

Aromate și incredibil de bune, acestea nu vor rezista prea mult în farfurie. Multe dintre ele vor fi savurate imediat ce sunt luate din tigaie pentru că sunt irezistibile și în plus, arată extraordinar de bine.

Ingredientele necesare pentru gogoși pufoase și delicioase sunt unele pe care, cu siguranță, le ai deja în bucătărie. Printre acestea se numără 500 de grame de făină albă, 200 ml de apă și 50 ml de ulei de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

Din compoziție nu trebuie să lipsească nici 25 de grame de drojdie proaspătă, 4 linguri de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, o sticlă cu esență de vanilie sau orice altă aromă vă place, un praf de sare și un plic de zahăr pudră.

Care este modul de preparare al gogoșilor fără lapte și ouă

Modul de preparare al acestor gogoși care nu conțin lapte și ouă este unul extrem de simplu. Primul pas este dizolvarea cubului de drojdie în trei linguri de apă caldă. Se amestecă bine până când se dizolvă complet, apoi se adaugă o lingură de zahăr.

ADVERTISEMENT

Se amestecă din nou foarte bine și se lasă deoparte până se va folosi. Al doilea pas este formarea aluatului. E nevoie de un bol în care se toarnă făina, zahărul, sarea și zahărul vanilat. Se omogenizează și ulterior, se toarnă compoziția lichidă de mai devreme.

Se adaugă puțină apă, esența de vanilie și ulei de floarea soarelui. Se amestecă totul până când se obține un aluat omogen, care se va întinde cu ajutorul unui sucitor. Din foaia subțire se formează gogoșile cu un pahar.

ADVERTISEMENT

Acest desert poate fi tăiat și sub alte forme. Gogoșile se prăjesc pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Sunt gata când sunt rumenite frumos. Se scot pe o hârtie și se acoperă cu zahăr pudră sau se lasă simple.

ADVERTISEMENT