Life

Cum să faci chipsuri de casă. Secretul ca să îți iasă crocante

Cum să faci chipsuri de casă, total natural și simplu. Au totuși un secret important, care le face speciale: ce să faci să iasă crocante.
04.05.2023 | 00:32
Cum sa faci chipsuri de casa Secretul ca sa iti iasa crocante
Cum să faci chipsuri de casă. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să faci chipsuri de casă. Sunt bune pentru tine față de cele din supermarket și chiar sunt ușor de făcut. Au un secret pentru a ieși crocante!

Cum să faci chipsuri de casă

Poate ai vrut și altădată să faci chipsuri din cartofi acasă la tine doar că te-a oprit gândul că sunt greu de făcut. Ei bine, acestea sunt chiar simplu de realizat și sunt mult mai sănătoase decât cele pe care le cumperi.

ADVERTISEMENT

În primul rând, de ce ai nevoie sunt trei sau patru cartofi albi sau roșii, 500 ml de ulei și diferite arome, în funcție de ce îți place. Poți folosi boia, sare și ierburi aromatice.

Dacă îți plac cartofii dulci poți să îi folosești și pe aceștia fără probleme și la fel poți folosi orice aromă îți place, de la piper la fulgi de usturoi.

ADVERTISEMENT

Începem această rețetă de chipsuri făcute acasă prin a curăța cartofii de coajă. Un instrument care ar fi de folos în acest preparat este un feliator, dar poți să tai cartofii și cu un cuțit.

Ce este foarte important este că aceștia trebuie tăiați extrem de subțire pentru a se asemăna cu chipsurile din comerț care ne plac atât de mult.

ADVERTISEMENT

Secretul chipsurilor de casă

După ce am tăiat cartofii foarte subțire trebuie să-i punem într-un bol cu apă rece. Acest procedeu face ca leguma să elimine amidonul pe care îl conține. Așa, chipsurile pot să fie crocante după ce le gătim.

De altfel, acesta este secretul pe care trebuie să îl respectăm. Un alt pas foarte important pentru rețeta de chipsuri de casă este să așezăm cartofii pe un prosop de hârtie pentru că nu trebuie să mai aibă deloc apă pe ei.

ADVERTISEMENT

Uleiul trebuie încins foarte bine și tocmai de aceea trebuie să folosim un ulei cu o temperatură mare de ardere. Punem câteva chipsuri în tigaie la prăjit timp de câteva minute. Când devin aurii, le scoatem și le condimentăm abia la final, dar când sunt încă puțin calde.

ADVERTISEMENT
Tags: