Life

De ce nu e bine să pui uleiul de gătit în frigider. Greșeala uriașă pe care trebuie s-o eviți

Care este motivul pentru care uleiul de gătit nu se păstrează la rece. Eroarea majoră de care trebuie să ții cont pentru acest produs.
05.03.2023 | 18:42
De ce nu e bine sa pui uleiul de gatit in frigider Greseala uriasa pe care trebuie so eviti
Care este motivul pentru care uleiul de gătit nu se păstrează la rece. Eroarea majoră de care trebuie să ții cont. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să pui uleiul de gătit în frigider. Greșeala uriașă pe care trebuie s-o eviți și care este temperatura optimă la care trebuie să stea acest produs utilizat des în bucătărie la prăjit sau în prepararea salatelor.

Care este motivul pentru care uleiul de gătit nu se păstrează la rece. Eroarea majoră de care trebuie să ții cont

Uleiul de gătit este un produs de bază pentru fiecare gospodină în parte, însă multe fac o eroare majoră și îl pun la păstrare la rece. Specialiștii în domeniul alimentar ne atrag atenția că în felul acesta își pierde proprietățile.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă stă la frigider ajunge să fie tulbure și vâscos, iar utilizarea sa va fi mult mai dificilă. De asemenea, pe fundul sticlei pot apărea sedimente care afectează foarte mult calitatea acestuia pe termen lung.

Cel mai bine ar fi ca uleiul să stea într-un spațiu unde lumina soarelui nu pătrunde cu ușurință pentru că în caz contrar se va râncezi și nu mai poate fi folosit în bucătărie. Așadar, are nevoie de un loc răcoros și fără lumină.

ADVERTISEMENT

Temperatura optimă de păstrare a acestui produs depinde foarte mult de ingredientele pe care le conține și se încadrează între 5 și 15 grade Celsius. Cel de in are nevoie de cea mai mică valoare, în timp ce cel de floarea soarelui rezistă la 15 grade Celsius.

Concret, uleiul de floarea soarelui și de măsline, oțetul și unele sosuri picante se pot lăsa la temperatura camerei. Pe de altă parte, specialiștii ne îndeamnă să păstrăm la frigider uleiurile picante, infuzate cu usturoi crud sau ierburi aromatice crude.

ADVERTISEMENT

Acestea rezistă aproximativ o săptămână la rece. Dacă sunt lăsate în dulapurile din bucătărie există riscul de apariție a unei toxine periculoase care poartă numele Clostridium Botulinum și care duce la probleme serioase de sănătate.

Ce produse sunt păstrate la frigider, deși nu trebuie

Printre produsele care sunt păstrate la frigider de foarte multe gospodine, deși nu trebuie luată această decizie se numără ciocolata, diversele siropuri, dressingurile pentru salată și cofrajul cu ouă. Acestea nu au nevoie de o temperatură scăzută.

ADVERTISEMENT

Alimentele enumerate mai devreme pot fi depozitate cu mare încredere într-o cămară sau într-un spațiu din bucătărie unde temperatura este relativ mică și unde nu apar bacterii care pot duce rapid la alterarea lor.

ADVERTISEMENT