Life

Cum să faci curățenia de iarnă în cel mai eficient mod. Locul din casă care trebuie curățat cel mai bine

Sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași repezi, așa că multe gospodine se pregătesc pentru curățenia generală din locuințe.
13.12.2023 | 15:45
Cum sa faci curatenia de iarna in cel mai eficient mod Locul din casa care trebuie curatat cel mai bine
Așa vei avea o casă curată și luminoasă, pregătită de sărbători/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Se știe că luna decembrie este una dintre cele mai aglomerate din an. Românii se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, dar ales pentru Crăciun și Revelion. În această perioadă, gospodinele se pregătesc să facă curățenie generală în case, dar prima dată trebuie să țină cont de anumite trucuri, pentru ca treaba să fie făcută în cel mai eficient mod!

De ce să țineți cont când faceți curățenia de iarnă în casă

Iarna ne aduce magia sărbătorilor în case, însă vine la pachet și cu o serie de provocări mari în ceea ce privește curățenia din locuință. Multe gospodine fac pe grabă ordine și omit să curețe cu atenție unele obiecte din casă. Specialiștii vin cu niște sfaturi prețioase în acest sens.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ne apuca de lustruit fiecare cameră, trebuie să ne facem un plan pentru a finaliza mai rapid tot procesul de reîmprospătare a casei. În materialul următor, vă arătăm cum să faceți curățenia de iarnă în cel mai eficient mod, pentru ca locuința să se transforme într-un spațiu confortabil și primitor în plin sezon de iarnă.

Nu evitați zona de la intrarea în casă

Intrarea este de obicei prima zonă pe care o văd oaspeții atunci când vin în vizită și prin urmare, este important să cureți cât mai bine această zonă. Făcând lucruri mici, cum ar fi ștergerea ușii și scuturarea covorului de la intrare, vei obține un aspect curat. Asigură-te că verifici și mobila de la intrare și dacă este nevoie, șterge praful care s-a așezat pe picioarele mobilierului. Acestea sunt detalii la care oaspetele tău va arunca ochii atuci când sosește.

ADVERTISEMENT

Nu umpleți locuința cu decorațiuni

Doar pentru că ai tendința să cumperi mai multe decorațiuni în fiecare an asta nu înseamnă că trebuie să le folosești pe toate. Chiar dacă aștepți mulți invitați, nu exagera cu decorațiunile. Un brad, coroana de la ușă și câteva ghirlande sunt suficiente ca tu și invitații tăi să vă bucurați de atmosfera Sărbătorilor.

Iar dacă dai peste obiecte de decorat pe care nu le-ai folosit la ultimele două-trei Sărbători, donează-le. Scăpă de toate decorațiunile care stau degeaba și peste care s-a adunat praful. Te vei simți mult mai bine cu un spațiu mai mare de depozitare și cu mai puțină aglomerație.

ADVERTISEMENT

Depozitează fiecare obiect la locul lui

Nimic nu îți poate lua mai mult timp decât să muți o poșetă, un sacou sau o grămadă de hârtii „importante” din cameră în cameră în timp ce faci curățenie. Începe curățenia punând totul la locul lui și o să vezi că apoi totul va decurge mult mai repede.

Iar atunci când gătești, fă-ți timp ca să depozitezi corect fiecare articol la locul lui după ce îl utilizezi. Economisești așa energie și timp pe termen lung. Nu numai că îți vei păstra casa curată, dar totul va fi la locul lui.

ADVERTISEMENT

Fă un plan de curățenie

Este bine să lași unele lucruri pe mai târziu atunci când ești ocupat cu evenimente și petreceri. Cu toate acestea, unele sarcini legate de curățenie trebuie să aibă parte de atenție mai devreme. Cum ar fi, de exemplu, spălatul vaselor și a rufelor. Când rămâi în urmă cu acestea două lucruri, ești mult mai stresat. Crează-ți un program de curățenie pe timpul vacanței ca să știi cât timp aloci fiecărei sarcini și în ce zi o planifici.

Bucătăria necesită o curățare mai riguroasă

Bucătăria este locul în care se amestecă multe mirosuri, dar se strânge și cea mai multă mizerie. Închide ușa când gătești, pornește hota și fierbe câteva lămâi, ca să elimini mirosurile neplăcute. Pune întotdeauna farfuriile și tacâmurile în mașina de spălat vase. În acest fel, vei evita mirosurile neplăcute și eviți acumularea vaselor în chiuvetă. Asigută-te că plita este bine șteară, golește frigiderul – aruncă ce este expirat sau ce nu mai folosești – și sterge amprentele de pe frigider.

Baia trebuie să strălucească

Păstrează baia pentru oaspeți cât mai goală. Depozitează parfumurile și cremele în dulapuri ușor accesibile, ca să nu le lași la vedere. Fă ca oglinzile să strălucească! Pune un spray deodorant la dispoziția oaspeților tăi și toarnă câteva picături din uleiul esențial preferat în toaletă și pe peria de toaletă. Folosește soluții de curățare non-toxice și concentrate-te pe igiena zonelor cu umiditate crescută. Iarna, păstrarea bucătăriei și a băii curate previne răspândirea germenilor și asigură un mediu sănătos!

ADVERTISEMENT
Tags: