Life

Cum să faci ouă ochiuri la cuptorul cu microunde. Sunt gata într-un minut și nici nu murdărești tigaia

Rețetă de ouă ochiuri la cuptorul cu microunde. Este foarte delicioasă. Într-un minut totul este gata și nu vei murdări tigaia.
22.01.2024 | 07:18
Cum sa faci oua ochiuri la cuptorul cu microunde Sunt gata intrun minut si nici nu murdaresti tigaia
Ce spun specialiștii despre ouăle ochiuri la cuptorul cu microunde. Sursa foto: LCHF.ro
ADVERTISEMENT

Cui nu-i plac ouăle ochiuri? Sunt atât de bune, încât puțini sunt cei care ar putea sta departe de ele. De obicei, se consumă la micul dejun, pentru un plus de proteină și pentru întărirea masei musculare. Energia este, așadar, garantată. Știai că poți prepara aceste produse la cuptorul cu microunde?

Rețetă delicioasă și rapidă pentru micul dejun. Ouă ochiuri la cuptorul cu microunde

Îți vom detalia pas cu pas rețeta, care pe cât este de rapidă, deci nu îți va consuma mult timp din rutina zilnică, pe atât este de delicioasă. Totodată, și foarte sățioasă, încât vei rezista tentației de a mai mânca anumite alimente până la masa prânzului. Lista de ingrediente este foarte scurtă și ieftină.

ADVERTISEMENT

După ce vei face ouăle ochiuri la cuptorul cu microunde, ai putea include această modalitate de preparare în rutina proprie, fiindcă te va încânta prin gustul aparte. Față de ouăle ochiuri prăjite într-o tigaie pe aragaz, cele de față au o aromă mai intensă și consistentă.

Lista de ingrediente nu este doar foarte scurtă, ci și foarte ieftină. Ai nevoie de: două ouă de găină, sare, piper și ulei de măsline. Opțional, poți asezona produsul la final cu pâine dietetică, prăjită, crutoane sau cu legume precum roșii, castraveți sau ardei.

ADVERTISEMENT

Nutriționiștii recomandă ca la fiecare masă să avem legume sau o salată din legume, fiindcă organismul nostru are nevoie în fiecare zi de legume. Din ele se iau nutrienții necesari bunei funcționări a corpului. Sănătatea este garantată și îți reduci acumularea de grăsime.

Dacă ești la dietă, te avertizăm că ouăle ochiuri cresc cantitatea de grăsime, colesterolul, însă dacă îți asumi o abatere, din când în când, nu va fi o problemă foarte mare. Sau, există posibilitatea de a consuma doar albușul ouălor, care este slab în grăsime.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Așa cum menționam în rândurile anterioare, nu este deloc dificil și, spre deosebire de ouăle ochiuri la aragaz, nu îți mai trebuie tigaie. Ai nevoie mai întâi de toate de o farfurie plată. Peste aceasta pune puțin ulei de măsline sau de floarea soarelui, dar primul este mai sănătos.

Atenție, cantitatea de ulei trebuie să fie foarte mică. Ungeți farfuria cu o spatulă specială, după care puneți peste uleiul întins de jur, împrejur, ouăle ochiuri. Pe deasupra lor presărați puțină sare și puțin piper. Se introduc apoi în cuptorul cu microunde, la 600 W putere.

ADVERTISEMENT

Într-un interval de 60 de secunde, ouăle ochiuri ar trebui să fie gata. Vor avea un aspect de ouă poșate, iar gălbenușul se va prelinge ușor când îl vei gusta. Aroma deosebită te va încânta cu siguranță și nu uita de legume. Îți urăm poftă bună!

ADVERTISEMENT