News

Cum să faci pate de ficat acasă. Rețeta ușoară, gustoasă, care nu necesită mult timp de preparare

Cum să pregătești la tine în bucătărie pate de ficat. Rețeta este iubită de români. Este simplu de realizat, iar ingredientele le avem cu toții în casă.
22.02.2024 | 13:08
Cum sa faci pate de ficat acasa Reteta usoara gustoasa care nu necesita mult timp de preparare
Cum să faci pate de ficat acasă. Rețeta ușoară, gustoasă, care nu necesită mult timp de preparare. Sursă foto: Google
ADVERTISEMENT

Vrei să încerci și tu rețeta pentru pate de ficat? Acest preparat a înnebunit toate gospodinele din țară. Este vorba despre un preparat complex, dar și extrem de delicios, gata în câteva minute

Cea mai gustoasă rețetă pentru pate de ficat

Astăzi vă prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru a pregăti pate de ficat. Nu conține aditivi și este cea mai sănătoasă variantă a acestei paste tartinabile.

ADVERTISEMENT

Este considerat fie o mâncare specifică micului dejun sau una de lux, în funcție de ingredientele folosite. Preparatul a fost răspândit în întreaga lume, dar puțini cunosc care este istoria din spatele acestui fel de mâncare.

Primul pate își are rădăcinile în toate bucătăriile din nordul și centrul Europei. În Evul Mediu a fost un preparat specific unei regiuni europene, Campagne, unde păsările erau vânate și preparate pentru consumul familiei. Francezii au împrumutat această pastă și se găsește în diverse forme.

ADVERTISEMENT

De la un preparat banal a devenit în timp și de lux. Este vorba despre „Foie gras”, făcut din ficatul de rață sau gâsc. Este o delicatesă culinară făcută din ficat gras care provine din îngrășarea gâștelor și a rațelor prin hrănire forțată.

Lista cu ingrediente este una destul de mică, iar rezultatul final nu se poate compara cu nimic altceva:

ADVERTISEMENT
  • 500 grame ficat (de pasăre sau porc)
  • 75 grame de unt
  • 300 ml de lapte
  • 2 foi de dafin
  • 2 cepe medii
  • cimbru
  • sare, piper
  • căpățână de usturoi

O rețetă delicioasă și ușoară

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să curățam ficatul și să-l tăiem în bucățele. Apoi, îl lăsăm la marinat în lapte, împreună cu doi căței de usturoi mărunțit, la frigider, timp de o oră două.

ADVERTISEMENT

Se curăță, se toacă cele două cepe și le lăsam la foc mic pentru două minute. Se adaugă ficatul scos de la frigider. Se călesc împreună timp de câteva momente. Apoi se adăugă laptele în care au stat ficățeii la marinat, împreună cu alți doi căței de usturoi, foi de dafin și condimente.

Îi lăsam să fiarbă la foc mic, până când scade zeama. În final, se adaugă la alegere și 100 de ml de vin roșu. Se îndepărtează frunzele de dafin pentru a nu lăsa un gust amar în urmă.

Următorul pas este să lăsăm preparatul la răcit, până când nu mai este fierbinte. În blender, punem amestecul de pate, unt și se mixează până când obținem o pastă omogenă și fină. Ținem pasta la frigider până când se întărește. Iar rețeta noastră este gata.

ADVERTISEMENT